Gaziantep Yeter Artık DİYOR! Su Faturaları DA, Gaziantepli Vatandaşları ÇILDIRTIYOR! Gaziantep'te 'SU' Ya Ocak Ayından Bu Yana Yüzde 39 ' ZAM GELDİ!

Gaziantep Yeter Artık  DİYOR! Su Faturaları DA, Gaziantepli Vatandaşları ÇILDIRTIYOR! Gaziantep'te 'SU' Ya  Ocak Ayından Bu Yana Yüzde 39 ' ZAM GELDİ!
Gaziantep’te her geçen gün artan hayat pahalılığı, vatandaşın yaşamını olumsuz etkiliyor. Kentte GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan su fiyatları da artan enflasyondan nasibini aldı. GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından aylık olarak TÜFE oranında düzenleme yapıldı. Bu kapsamda su fiyatlarına yapılan TÜFE düzenlemesi sonrası Ocak ayından bu yana kentte kullanılan su fiyatlarına yüzde 39 oranında zam geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, Şubat ayı itibariyle su faturalarında yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1’e indirdiklerini açıklamıştı. Başkan Şahin’in açıklamalarının ardından 14 Şubat tarihi itibariyle vatandaşlara gönderilen faturalar, yüzde 1 KDV oranıyla düzenlenmeye başladı.

TÜFE NEDENİYLE SU FİYATLARI AYLIK OLARAK DÜZENLENİYOR!
Su fiyatlarında Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Celal Doğan döneminden bu yana olduğu gibi aylık olarak TÜFE miktarı kadar düzenleme yapıldığını kaydeden Sönmezler, bunun rutin bir düzenleme olduğunu, uzun yıllardır uygulandığını söyledi. Sönmezler, su faturalarında gizli bir zam durumunun olmadığını ancak TÜFE nedeniyle su fiyatlarında aylık düzenleme yapıldığını belirtmişti.

HAZİRAN AYINDA SU KULLANIM BEDELİ 6 LİRA 80 KURUŞ OLDU
Sönmezler’in açıklamalarının ardından GASKİ Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden aylık su fiyatlarını inceledik. Söz konu su incelemede Ocak ayında 5 lira 14 kuruş olan su tarifesinin, Şubat ayında atarak 5 lira 84 kuruşa, Mart ayında 6 lira 48 kuruşa, Nisan ayında ise 6 lira 80 kuruşa, Mayıs ayında 7 lira 17 kuruşa ve Haziran ayında 7 lira 69 kuruşa yükseldiği görüldü.

Atık su bedeli ise sırasıyla 83 kuruş, 95 kuruş, 1 lira 5 kuruş, 1 lira 10 kuruş, 1 lira 16 kuruş ve Haziran ayında 1 lira 25 kuruşa yükseldiği görüldü. 

TÜFE oranında yapılan değişim ile birlikte 2022 yılı Ocak ayından bu yana su kullanım bedeli ve atık su bedellerine gelen zam oranı yüzde 39 oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.