Gaziantep Valiliği Ne Zaman Yıkılacak? 2021 Yılının Sonunda yıkılması Bekleniyordu...

Gaziantep Valiliği Ne Zaman Yıkılacak? 2021 Yılının Sonunda yıkılması Bekleniyordu...
Millet Bahçesi Projesi kapsamında yıkılarak, proje alanına dahil edilecek olan Gaziantep Valiliği Binasında belirsizlik sürüyor.

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle hakkında yıkım kararı bulunan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Valilik Binasının, 2021 yılı sonunda boşaltılması ve yıkım işlemlerine başlanması bekleniyordu. Gelinen süreçte Valilik Binası ile ilgili somut bir adım atılmazken TOKİ, Millet Bahçesi Projesi’nin ikinci etabı için 9 Ağustos tarihinde yeniden ihale yapacak.

Depreme dayanıklı olmadığı için yıkım kararı alınan Gaziantep Valiliği hizmet binasının ne zaman yıkılacağı merak konusu oldu. Sağlam olup olmadığına dair uzun süre tartışma konusu olan Gaziantep Valiliği hizmet binasına “çürük” raporu daha önceden alındı. Millet Bahçesi Projesinde sona gelinirken valilik hizmet binasının henüz yıkılamaması projede aksamalara neden olacak gibi.

YIKIM TARİHİ BELİRLENEMEDİ!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yeni valilik hizmet binasının yapımını üstlenmişti. Valiliğin yeni hizmet binası için düşünülen alan henüz netleşmezken, mevcut hizmet binasının yıkım kararına ilişkin net bir tarih verilemiyor. Öte yandan son dönemlerde inşaat maliyetlerinin artmasının ardından gözler kamu ihalelerinde aksamalar yaşanırken, Valilik Binasının yıkımından vazgeçilip geçilmediği da merak konusu oldu.

VALİLİK YIKILACAK, OTOPARK ALANI KÜTÜPHANE OLACAK
Gaziantep Valiliği bünyesinde yer alan resmi kurumların yıkımının ardından nereye taşınacakları ise merak konusu oldu. Gaziantep Valiliği hizmet binası içerisinde son yapılan tadilatların ardından yıkım kararının gecikmeli olarak gerçekleşeceği iddia ediliyor. Yıkım kararının alınmasının ardından valilik hizmet binasının yeri, Millet Bahçesi Projesi kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ile birleştirilecek. Valilik binasına ait otopark alanına ise kütüphane inşa edilecek.

Kentte akademik meslek odalarının tepkilerine rağmen yıkım kararı alınan hizmet binasında halen çalışmalarını sürdüren resmi kurumlar da yer alıyor.

BUTİK VALİLİK!
Valilik Binasında yıkım kararı alınması sonrası kurumlar, taşınacak. Kurumlar, Yeni Adliye Binasının yakınlarında yer alan yeni yapılan okullarda geçici olarak hizmet vermesi bekleniyor. Karayolları arazisinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Butik Valilik Binasının yapım işi bitene kadar ise Gaziantep Valiliği Makamının Eski Adliye Binasına taşınacağı ileri sürülüyor.

MİLLET BAHÇESİ İÇİN İKİNCİ KEZ İHALE YAPILACAK
Valilik binası ile ilgili belirsizlik devam ederken, Millet Bahçesi Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Çevre düzenlemesi ve dükkanlarla ilgili çalışmaların devam ettiği Millet Bahçesi’nde İkinci Etap çalışmaları için ihale yapılacak. TOKİ tarafından 9 Ağustos tarihinde yapılacak olan İkinci Etap İhalesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yaptırılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.