Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği 14 bin konut projesinde hak sahibi olan vatandaşlar, kredi başvurusu için gittiği bankada şok yaşadılar. 14 bin konutta banka şoku…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği 14 bin konut projesinde hak sahibi olan vatandaşlar, kredi başvurusu için gittiği bankada şok yaşadılar.  14 bin konutta banka şoku…
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği 14 bin konut projesinde hak sahibi olan vatandaşlar, kredi başvurusu için gittiği bankada şok yaşadılar. Başvuruların bir çoğuna red cevabı verilmesi üzerine vatandaşlar, Büyükşehir yetkililerinin konuya el atmasını bekliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Şehri projesinin ardından Güney Şehir projesini de hayata geçirmiş ve şehirde 14 bin konut daha yapılması için ilk adımı atmıştı. Büyükşehir Belediyesi iştiraki  Gazikonut tarafından yaptırılacak 860 adet konut için başvurular alınmış ve hak sahipleri belirlenmişti.

BANKALAR KREDİ VERMİYOR

Alacakları konutlar için yüzde 10 veya yüzde 20 oranında peşinat veren hak sahipleri, kalan kısmı ödemek için gittikleri bankada red cevapları ile şok oldu.

Gazetemize ulaşan vatandaşlar, “Büyükşehir Belediyesi, bu konutların lansmanında emekli, işçi, engelliye ev alma imkanı sunduklarını belirtmişlerdi. Bizler de ev sahibi olmak için başvurularımızı yaptık.

Anlaşmalı bankaya gittiğimizde ise red  cevabı ile karşılaştık. İlgili Halk Bankası findeks notu 1.500 ve üzeri olanlara kredi verebileceğini dile getiriyor ve başvuruların büyük kısmını reddetmiş. Maaşı düşük olanlara kredi çıkmayacağı söylenmiş. Peki dar gelirli nasıl ev sahibi olacak?

Bu konutlara başvuranların büyük kısmı, ciddi bir geliri olmayan ve büyük zorluklarla ev sahibi olmaya hazırlanan aileler. Banka bu şekilde katı bir tutum sergilerse işçi, memur, emekli hak ettiği bu ev sahipliği imkanını nasıl kullanacak? Belediye yetkililerinin bu konuda banka ile görüşerek bir çözüm bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.