Ehliyet Sınav Sonuçları 2022 – E-Sınav Sonuç Sorgulama

Ehliyet Sınav Sonuçları 2022 – E-Sınav Sonuç Sorgulama

Ehliyet sınav sonuçları, sürücü belgesi almak için yazılı sınava giren adaylar tarafından merak edilen konular arasındadır. E-sınav ehliyet sonuçları, MEB tarafından açıklanmaktadır. Peki, ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanır, ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? Ehliyet sınav sonuçları ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Ehliyet Sınav Sonuçları 2022

Araç kullanmak isteyen sürücü adayları herhangi bir sürücü kursuna başvuru yaparak ehliyet alma sürecini başlatır. Ehliyet alma süreci yaklaşık 3 ay sürer. Ehliyet almak için sürücü adaylarının yazılı ve direksiyon sınavına girmesi ve bu sınavları geçmesi gerekir. Bu sınavlardan ilki yazılı sınavdır. Ehliyet için başvuru yapan sürücü adayları teorik eğitime tabi tutulur. Teorik eğitimin ardından MEB’e- sınav yapar. Sürücü adayları e-sınavı tamamladıktan sonra sonuçları otomatik olarak öğrenebilmektedir.

Ehliyet Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Ehliyet sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre yapılır. Elektronik sınav sisteminin yürürlüğe girmesiyle beraber ehliyet sınav sonuçları sınavın ardından hemen öğrenilebilmektedir. E-sınav günümüzde pratik bir şekilde yapılmakta ve sonuçlar hızlı bir şekilde öğrenilmektedir.

Ehliyet sınavı 100 puan üzerinden değerlendirilir. E-sınav üzerinden en az 70 puan ve üzeri alınması gerekir. E-sınavda başarılı olabilmek için en az 70 ve üzeri puan almak gerekir. Sınavda en az 35 soruya doğru yanıt veren sürücü adayları e-sınavda başarılı sayılır.

E-sınav sonuçları 2022 öğrenmek için MEB web sitesine girmek yeterli olacaktır. Sınavın ardından MEB’in internet sitesi üzerinden MEB’e-sınav ehliyet sonuçları bölümünden sınav sonuçları öğrenilebilir.

Ehliyet sınav sonuçları aynı zamanda sürücü adayının kayıtlı olduğu sürücü kursundan da öğrenilebilir. MEB web sitesinden öğrenme şansınız bulunmuyorsa ya da internet bağlantınız yoksa sürücü kursunuzdan sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

E-Sınav Sonuç Sorgulama için MEB Sınav Sonuç Sorgulama sayfası ziyaret edilebilir. Bu linke tıklayarak T.C Kimlik No bilgileri ile sınav sonuçlarına erişim sağlayabilirsiniz.

Ehliyet Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

E-sınav, elektronik ortamda belirli aralıklarla yapılır. Ehliyet sınavına giren sürücü adayı, sınav sonucunu yine aynı gün içerisinde öğrenir. E-sınav sonucunu öğrenebilmek için MEB web sitesine Sonuç Sorgulama bölümüne tıklamak ve kişisel bilgileri girmek gerekir.

Ehliyet kursları hakkında daha fazla bilgi almak için surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.