Böcek Sokması İçin Krem İsimleri

Böcek Sokması İçin Krem İsimleri

Böcek sokması için krem isimleri son zamanlarda yaz aylarının en çok araştırılan konuları arasında yerini alıyor. Böcek sokması ile beraber ciltlerde kaşıntı ile kızarıklıklar meydana geliyor. Beraberinde ciltlerde gözlenen ağrılardan şişmelere ve renk değişikliklerine kadar birçok şey gözlenebiliyor.

Sivrisineklerden karıncalara, akreplerden kenelere kadar birçok farklı akla gelen böcek çeşidi yer almaya devam ediyor. Böceklerin türlerinden gelen ısırıklar kişilere göre farklı belirtiler gözlenebiliyor. Bazı anlarda basit konumlarda yer alabilecek böcek ısırıkları için krem kullanılarak da ciltler daha rahat bir hale getirilebilir.

Kremler kullanılmasına rağmen kişiler hala kendilerini iyi hissetmezlerse de acil çağrı merkezleri 112 numarası aranarak yerel sağlık kurumlarından acil destek alınabilir. Gelelim böcek sokmasında kullanılan en önemli kreme.

Stilex Jel

Stilex jel içerisinde bulunan etken madde sayesinde böcek ısırığının yarattığı kaşıntı ve kızarıklığı hızlıca giderir. Türkiye’de böcek ve sivrisinek ısırıklarında doktorların en çok yazdığı ilaçtır. Stilex jel hakkında Eczacı Nihat Bilgin’in https://hepsiecza.net/stilex-jel-nedir-ne-ise-yarar-4-muhim-faydasi/ adlı çok detaylı bir yazısı mevcut. Mutlaka o yazıyı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Böcek Sokmasına İyi Gelen Kremler

Böcek sokmasına iyi gelen kremler genel olarak incelenecek olduğu zaman birçok farklı krem türü öne çıkıyor. Genel olarak bu krem isimleri incelenecek olduğu zaman;

Stiderm jel

Advantan krem

Ovadril losyon

Fenistil jel

Eumovate krem

Ectopix losyon

Solerat jel

Hipokort krem

Temetex krem

Betnovate merhem

Seroderm Pomad

Novovate krem

Kalmosan losyon

Dermakort krem

Hipokort Forte merhem

Vaderm krem

Metazon krem

Soventol jel

Cutivate krem

Sistral krem

Ureacort yağlı krem

Avil merhem

K-fenidex jel

Kaladryl losyon

İecort krem

K-fenidex jel

Systral jel

Stafine krem

Ultralan krem

Locacorten Vioform krem

Böcek Isırığı Ne Zaman Tehlikelidir?

Böcek ısırığı ne zaman tehlikelidir sorusu da merak ediliyor. Böcek ısırık konusu ciddiye alınmalıdır. Bazı anlarda ölümcül dahi olabiliyor. Beraberinde getirdiği birçok belirti vardır. Eğer aşağıda yer alan adımlar gözlenirse acilen doktora gitmek gerekir.

Halsizlik

Başlarda meydana gelen dönme

İshal

Mide bulantısı

Kusmak

Kramp ya da midede oluşan rahatsızlar

Nefes alma konusunda zorluk çekme

Göğüs darlıkları

Ateş gibi durumlar gözlenebilir.

İlaçlarla ilgili profesyonel biri tarafından bilgi almak istiyorsanız. Türkiye’nin ecza platformu https://hepsiecza.net/ sitesine bir bakmalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.