Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? 2022 Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Kurban Bayramı ile 15 Temmuz birleştirilecek mi? 13-14 Temmuz tatil mi? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? 2022 Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Kurban Bayramı ile 15 Temmuz birleştirilecek mi? 13-14 Temmuz tatil mi? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor
'Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?' sorusu gündemde yerini aldı, Temmuz ayında Kurban Bayramı nedeniyle tatile gidecekler ve Kurban Bayramı tatili ile ilgili son dakika gelen habere göre yarın yapılacak kabine toplantısından idari izin kararı çıkabilir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatili ile Kurban Bayramı resmi tatilinin aynı haftaya denk gelmesi nedeniyle, tatillerin birleştirilip birleştirilmeyeceği vatandaşlar tarafından arama motorlarında sorgulananlar arasında .

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Gözlerin çevrildiği haziran ayı son kabine toplantısının en önemli başlıklarından biri Kurban Bayramı tatili olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların beklentileri değerlendirerek alacağı karar sonrası "Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?" sorusu cevabını bulacak.

13 – 14 TEMMUZ İDARİ İZİN SAYILIRSA KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLACAK

Kurban Bayramı'nın normal şartlarda 4 gün olarak idrak edilmesine karşın Arefe gününün 8 Temmuz’a denk gelmesi ve bayramın son günü ile yine resmi tatil olan 15 Temmuz arasında sadece 2 günün olması gözleri 9 günlük tatil ihtimaline çevirdi. 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde memurların idari izinli olmasına yönelik bir karar çıkarsa bayram izni 9 güne çıkarılmış olacak.

Sabah'ın haberine göre; Kabinede turizm sektöründeki beklentilerin de değerlendirilmesi ile nihai karar alınacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunacak.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? 2022 KURBAN BAYRAMI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Bu yıl Kurban Bayramı arife günü 8 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. Kurban Bayramı ise 9 Temmuz'da başlıyor.

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi
Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar
Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi
Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.