Gaziantep'te Kurban Fiyatları Cep Yakıyor! Tek Başına Kurban Kesmek Artık İmkansız Gibi...

Gaziantep'te Kurban Fiyatları Cep Yakıyor! Tek Başına Kurban Kesmek Artık İmkansız Gibi...
Geçtiğimiz bir yıl içerisinde artan girdi maliyetleri kurbanlık fiyatlarını da vurdu. Vatandaşlar şimdiden kurban alımı için pazarlara akın etse de geçen yıla oranla yüzde yüz zamlanan kurban fiyatlarındaki artış cep yaktı.

Temmuz ayının 9’u ile 12’si arasında icra edilecek Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken kurban fiyatları da merak edilmeye başladı. Besiciler bu yıl artan maliyetlerden dolayı fiyatların da yüksek olacağını ifade ederken buna bağlı olarak da kesimin az olacağının altını çizdi. Gaziantep’te besicilik yapan Hasan Şahan, bu yıl ki fiyatların vatandaşı kurtarmayacak nitelikte olduğunu vurgulayarak, "Türkiye’de ve Gaziantep'te kurbanlık hayvan fiyatları cep yakıyor. Büyükbaş hayvanın ortalama fiyatı 60 bin TL’yi buluyor. Altı kişi bir kurbana girse ortalama olarak 10 bin TL harcamak zorunda. Vatandaşlar ise son yıllarda genel olarak fiyat düşüşü sağlandığı için bayramın ikinci günü kurbanlık almaktan yana. Fakat bu yıl böyle bir şey pek mümkün olmayacak. Fiyatlar vatandaşı zora sokacak. Belki kurban kesecekler ama bu onları ekonomik olarak da çok yoracak” ifadelerini kullandı.

“Kurban ibadeti istismar edilmeye başlandı”

Bu yıl kurbanlık satışının az olmasını beklediklerini ifade eden Besici Hasan Şahan, "Kesim bu yıl az olacak. Bunların yanında bir de vakıfların, derneklerin ve marketlerin kurban çalışmaları var. Son yıllarda ne yazık ki kurban üzerinden para kazanmak isteyenler çoğaldı. Kurban ibadeti kimi kesimlerce istismar edilmeye başlandı” ifadelerini kullandı.

Diyanet'in açıkladığı rakamlar bile yüzde yüz arttı

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, vekâlet yoluyla kurban kesme bedelini açıkladığı rakamlar da yükselen kurban fiyatlarını ortaya koydu. Erbaş, "Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde kestirmek isteyenler için 2 bin 250 TL, yurt dışında kestirmek isteyenler için bin 800 TL olarak belirledik” demişti. Geçtiğimiz yıl bu fiyatlar yurt içinde bin 125 TL, yurt dışında ise 925 TL’ydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.