Gaziantep'te düğün sezonu açıldı ama kuyumcularda işler KESAT! Gaziantep'te kuyumcular düğün sezonunda umduğunu bulamadı...

Gaziantep'te düğün sezonu açıldı ama kuyumcularda işler KESAT! Gaziantep'te kuyumcular düğün sezonunda umduğunu bulamadı...
Altın fiyatlarının sürekli değişmesiyle iş yapamaz hale geldiklerini belirten kuyumcular, alım gücünün düşmesinin işlerini etkilediğini ve düğün için hazırlık yapan çiftlerin sayısının ciddi şekilde azaldığını belirtti.

Gaziantep'te düğün sezonu olmasına rağmen bekledikleri hareketliliğin henüz başlamadığını ve geçen yıllara oranla altın satışlarının çok düşük olduğunu belirten kuyumcu esnafı, düğün sezonundan da umduğunu bulamadı.

Kuyumcuların en hareketli olduğu düğün sezonu başladı ancak altın fiyatlarının yüksekliğinden dolayı vatandaşlar zorunlu olmadıkça ve mecbur kalmadıkça altın almaktan kaçınıyorlar. Gaziantep'te düğün sezonu başlamasına rağmen kuyumcu esnafı, bekledikleri hareketliliği halen yakalayamadı.

Düğün sezonuna yönelik yaptıkları kampanyalara rağmen bekledikleri satış grafiğine ulaşamadı. Son zamanlarda altındaki yükseliş dolayısıyla düğün sezonu girmesine rağmen altın alınımında ciddi düşüşün yaşandığını belirten kuyumcular, bu durumun hem kendilerini hem de düğün sahiplerini mağdur ettiğine dikkat çektiler.

Altın fiyatlarında geçen seneye göre büyük fark olunca bu yıl satışların düştüğünü ifade eden sektör temsilcileri, düğün sezonu olmasına rağmen piyasanın durgunluğundan yakınarak altın fiyatının yükselmesi ve fiyattaki belirsizlik nedeniyle vatandaşların altın alamadığını ve yüksek fiyatlardan dolayı düğün yapmaktan kaçındığını dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.