Dökme Demir Çeşitleri Nelerdir?

Dökme Demir Çeşitleri Nelerdir?

Dökme demirler yapılarında bulunan yüzde 2'den yüksek orandaki karbon içerikleri ile alaşım bir malzemedir. İsmi muhteşem seviyedeki dökülebilme özelliğinden ileri gelen bu demir grubu kendi içinde pek çok çeşide ayrılır. İçeriğindeki karbonun yapısına bakılarak ayrışan dökme demir türlerinden en çok tercih edilenler Sfero Döküm ve Pik Döküm olarak isimlendirilen grupladır. 

Sfero Döküm Nedir?

Sfero Döküm, küre biçimindeki grafit yapısı nedeniyle aynı zamanda küresel grafitli dökme demir adıyla da anılan bir demir türüdür. Grafit şekillerinin yapısından dolayı gri dökme demirden ayrışmakta olan bu malzeme çeşidi kendine özgü pek çok avantaja sahiptir.

Sfero Döküm Özellikleri Nelerdir?

Sfero döküm yüksek çekme mukavemetine sahip olmakla birlikte mükemmel işlenebilirlik, iyi akışkanlık, süneklik, sıcak işlenebilme, sertleşme ve benzeri üstün özellikleri bünyesinde barındırmaktadır. Mekanik bakımdan incelendiğinde sfero dökümün çelik döküme çok benzer karakter sergilediği gözlemlenir. Ancak üretimi açısından düşünüldüğünde ise dökme demire ait özellikler göstermektedir.

Pik Döküm Nedir Özellikleri Nelerdir?

Pik Döküm yapısında bulunan lamel biçimindeki grafit yaprakları sayesinde yüksek düzeyde dayanıklılığa sahip bir demir çeşididir. Bu malzeme çeşidi sahip olduğu üstün mukavemet yeteneklerinden kaynaklanan oldukça iyi sağlamlık örneği göstermektedir. Kulllanıcılarına basit ve hızlı uygulama için sunmakta olan pik döküm paslanmaz, yanmaz ve çürümez olması nedeniyle de çok tercih edilen demir çeşitlerinden birisidir. Gösterdiği yüksek mukavemet özelliği, düşük maliyetli oluşu ve dış etkenlere karşı sağlam duruşundan ileri gelen uzun ömürlüğü ile pik döküm görünen o ki, ilerleyen zamanda da iş alanlarının vazgeçilmezi olmayı sürdürecektir.

Askan Mühendislikte Sfero ve Pik Döküm

Askan Makina Mühendislik olarak sfero ve pik döküm alışverişinin en doğru adresi olmaktan gurur duyuyoruz. Şirketimiz günden güne büyüyen müşteri ağıyla şimdi olduğu gibi gelecek yıllarda da sektörün en iyi ismi olmaya doğru emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Sfero döküm ve pik döküm malzemelerinin tedariğinde, müşteri memnuniyetini her zaman en öncelikli ilke edinerek çalışan firmamız, sizlere yardımcı olmak için daima hazırdır. Askan Makina Mühendislik üst düzey kalitedeki ürünleri en hızlı ve en güvenilir biçimde temin etmenizin garantisini vermektedir. Yüksek standartlara ve yüksek fayda düzeyine sahip bir alışveriş yapmak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.