Gaziantep'te sürücü kurslarına akaryakıt engeli, kapatılıyor mu?

Gaziantep'te sürücü kurslarına akaryakıt engeli, kapatılıyor mu?
Akaryakıttaki zamlarla girdi maliyetleri artan sürücü kursları kapanma noktasına geldi. Sektör temsilcileri, “Taban fiyat en az 4 bin TL olmalı. Düzenleme gelmezse birçok kurs kapanacak" dedi. Üst üste gelen akaryakıt zamları sonrasında Gaziantep’te bulunan 100’e yakın Sürücü Kursu’ndan bazılarının kapanma noktasına geldiği öğrenildi.

TABAN FİYAT İKİ DEFA OLMALI
Yılbaşından bu yana akaryakıt fiyatları başta olmak üzere girdi kalemlerin artması sürücü kurslarını zor durumda bıraktı. Geçen yılın aralık ayında belirlenen taban fiyatın artık sürdürülebilir olmadığını belirten Sürücü Kursları temsilcileri, “Yılda bir sefer belirlenen taban fiyat uygulaması iki defa yapılmalı. Geçen aralık ayında bu fiyat belirlenirken yakıt giderleri 9 TL idi şimdi ise 30 TL oldu. Araç fiyatları iki katına çıktı. Asgari ücret 2.825 TL’den 4.250 TL oldu. Bu durum hem yakıt maliyetlerini hem de araba ve eğitmen giderlerini artırdı. Bunun yanında işyerlerinin kirası ve araç sigorta vergilerinin artması sürücü kurslarının ayakta durmasını zorlaştırıyor. Gaziantep’te yaklaşık 100’den fazla sürücü kursu bulunuyor ve bir önlem alınmazsa bu kurslarımızın çoğu kapanmayla karşı karşıya kalacak” diye konuştular.

TABAN FİYAT TÜRKİYE’DE 2.900 TL
2021 Aralık ayında belirlenen ve bu yılın ocak ayında devreye giren yeni ehliyet kurs eğitim taban fiyatının Türkiye ortalamasının 2.900 TL olarak belirlendiği ifade edilirken hızla artan maliyetler, bu fiyatı sürdürülebilir olmaktan çıkarıyor. Sürücü kursları zor durumda ve zararına faaliyetlerini devam ettirdiği ileri sürülürken durumun böyle devam etmesi durumunda çoğu kurumun kapanmayla karşı karşıya kalacağı kaydedildi.
Sürücü kursu temsilcileri ayrıca akaryakıt zamlarının kendilerini zor durumda bıraktığını dile getirirken sürücü kurslarının artan akaryakıt maliyetleri karşısında ekonomik olarak taleplerini karşılayamaz hale geldiğini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.