TOKİ 2022 satılık ucuz ev fırsatı devam ediyor. 81 ilde 150 Bin sosyal konut satışı için düğmeye basıldı.Fiyatlar 400 bin TL'den başlayacak

TOKİ 2022 satılık ucuz ev fırsatı devam ediyor. 81 ilde 150 Bin sosyal konut satışı için düğmeye basıldı.Fiyatlar 400 bin TL'den başlayacak
TOKİ Türkiye'nin dört bir yanında ev sahibi olmak isteyen herkesi uygun şart ve koşullarda konut sahibi yapacak. Kira öder gibi uygun rakama konut almak isteyenler için yeni kampanya ayrıntıları belli oldu. TOKİ 2022 satılık ucuz ev fırsatı devam ediyor. 81 ilde 150 Bin sosyal konut satışı için düğmeye basıldı. Ucuz TOKİ evleri nereden satın alınır, nereye başvuru yapılır belli oldu. Bakan Murat Kurum, 81 ilde satılacak 150 Bin sosyal konut kampanyasının ayrıntılarını paylaştı.

Ve 150 bin daire geliyor. TOKİ düğmeye bastı, start veriliyor. Fiyatlar 400 bin TL'den başlayacak. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yeni projeler üretmeye devam ediyor. Gelecek aylarda TOKİ'nin yeni konut kampanyası vatandaşlara duyurulacak. 81 ilde inşa edilecek konutlar için geri sayım başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum projeyle ilgili detayları Başkan Erdoğan'ın açıklayacağını duyurmuştu. Başvuruyla ilgili detaylar çok yakında belli olacak.


YENİ KONUTLAR GELİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı TOKİ'nin yeni projesiyle ilgili "Maliyetleri düşürecek, hem sektörümüze hem vatandaşımıza daha uygun şartlarda konut yapılmasına imkan sağlayacak, hem de vatandaşımızın erişimi kolaylaştıracak projeyi yakın zamanda açıklayacağız." dedi.

Bakan Kurum açıklamasına "TOKİ ile 1 milyon 137 bin konut ürettik. Bunları 15-20 yıl vadeyle şehit aileleri, alt gelir, emekli vatandaşlarımıza verdik. Bu projeye de devam edeceğiz. İnşallah ağustos ayında Sayın Cumhurbaşkanımız bunu milletimizle paylaşacak. Yine büyük bir projeyi vatandaşlarımızın konut alabilmelerine imkan sağlamak amacıyla 81 ilimizde yapacağız." şeklinde devam etti.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER OLACAK?

Fiyatların ortalama 400 bin TL bandında olması bekleniyor. Konutlara başvurabilmek için mevcutta T.C. vatandaşı olunması, projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olunması, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olunması gerekiyor.

Projeye başvuracakların yine TOKİ'den konut satın almamış olması ve konut kredisi kullanmamış olması (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç) şart.

aşvuracakların kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması gerekiyor. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor) gerekiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde TOKİ eliyle yapılacak konutlardan yararlanmak isteyen vatandaşların hane halkı geliri net 10 bin TL'den fazla olmayacak. Bu rakam İstanbul için 11 bin 500 TL olarak uygulanacak.

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek.

Engelli vatandaşlara konut sayısının yüzde 5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecek. Emekli vatandaşlara konut sayısının yüzde 25'i kadar kontenjan ayrılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.