Fuhuşa geçit yok! Son 6 ayda 141 kişi hakkında işlem

Fuhuşa geçit yok! Son 6 ayda 141 kişi hakkında işlem
Fuhuş çetelerine ve suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda son 6 ayda 141 kişi hakkında işlem yapıldı. Bazı otel ve apartlar 30 günlük süreyle kapatıldı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri fuhuş ve kadın pazarlanmasını engellemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Yabancı uyruklu kadınların, fuhuş çetelerinin ve suç örgütlerinin çöreklendiği Çömlekçi mahallesindeki otellerin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılmasının ardından günübirlik kiralık ev ve apartlar mesken tutulurken, fuhuşla ilgili gelen yoğun ihbarlar üzerine çalışmalarını hızlandıran polis ekiplerince fuhuş çetelerine göz açtırılmıyor.

SON 6 AYDA 141 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI
2022 yılının son 6 ayında 141 kadın hakkında işlem yapılırken, bazı otel ve apartlar ise Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonunun verdiği kararla 90 gün süreyle kapatılıyor.

Cinsel içerikli tekliflerle çevreye rahatsızlık verdiği tespit edilen kadınlarla ilgili de çalışmalarını sürdüren polis ekiplerince Kabahatler Kanunu 37. maddesi kapsamında kişi başı 277 TL idari para cezası uygulanırken, yakalanan kadınlar hakkında fuhşa teşvik aracılık ve zorlama suçundan tahkikat başlatılıyor.

SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMLAR TAKİPTE
Yakalanan yabancı uyruklu kadınlar ise hastanedeki kontrollerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi İl Müdürlüğü’ne teslim edilirken, Ahlak Büro Amirliği ekiplerince sosyal medya hesaplarında fuhuş amaçlı paylaşımlarda bulunan şahıslara yönelik çalışmalar sürüyor.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.