Gaziantepli ünlü işadamına alkolmetre şoku

Gaziantepli ünlü işadamına alkolmetre şoku

Gaziantep’in ünlü işadamlarında ve her yıl İso’nun ilk 500 şirketi arasına giren M. isimli işadamı 30 Mayıs 2022 tarihinde Mehmet Şimşek Tenis Kulübü’nden dönerken 15 Temmuz Mahallesi’ndeki Sarıgüllük Konaklarının yanında trafik denetimi sırasında alkolmetre ile alkol kontrolü yapıldı. İşadamı M. “Ben kesinlikle alkol kullanmadım. Üstelik hacı bir adamım” demesine rağmen trafik polisleri alkol kontrolünde 54 promil çıktığını söyleyerek ehliyetini el koydu. Bunun üzerine işadamı M. eşi ve çocuklarıyla birlikte Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde kan tahlili verdi. İşadamı M’nin kan tahlilinde kesinlikle alkol çıkmadığı tespit edildi. Bunun üzerine işadamı M. tekrar trafik polislerinin denetim yaptıkları noktaya giderek ehliyetinin geri verilmesini istedi. Görevli trafik polisleri kesinlikle ehliyeti geri veremeyecekleri ve mahkemeye başvurması gerektiğini söylediler. Ünlü işadamı M. 1 Haziran 2022 tarihinde Gaziantep 1. Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulundu.

Gaziantepli ünlü işadamına alkolmetre şoku

ALKOLSUZ POLİS MEMURLARI DA ALKOLLÜ ÇIKTI
Mahkeme trafik şube müdürlüğüne alkolmetrenin doğru ölçüp ölçmediğini sordu. Trafik şube müdürlüğü ise cevap olarak 01.06.2022 saat 11.55’te yapılan ölçümde 0.49, 11.58’te yapılan ölçümde 0.61, 12.03’te yapılan ölçümde 0.56 ve 12.21’de yapılan ölçümde 0.45 promil çıkması üzerine tamir ve bakım için ilgili birim olan emniyet müdürlüğü bilgi ve teknoloji şube müdürlüğünü gönderildiği belirtildi. Yapılan incelemede alkolmetrenin bozuk olduğu tespit edilmiş.

MAHKEME NE KARAR VERDİ?
Gaziantep 1. Sulh Ceza Mahkemesi ünlü işadamı M.’nin hem kan raporunun alkolsüz çıkmadı hemde alkolmetre aletinin bozuk olması nedeniyle ehliyetin iadesine ve para cezasının iptaline karar verince M. ehliyetine kavuştu.

İŞADAMINDAN AÇIKLAMA
Gaziantep’in ünlü işadamı M’nin alkolmetrenin yanlış ölçümünden dolayı şok yaşadığını ancak böyle bir şeyin ilk kez başına geldiğini vatandaşlara da tavsiye olarak alkollü olmadıkları halde alkolmetre ile yapılan ölçümde 50 poromili geçmesi halinde yapmaları gereken ilk işin denetim yapan bir polisi yanlarına alarak hastanele kan tahlili yaptırmaya gitmeleri gerektiğini, polislerin görev yerini terk etmemesi gerektiğini söylemeleri üzerine hastane polisinin yanına giderek birlikte kan tahlili vermesi gerektiğini ve kan tahlilinin sonucunun çıkmasından sonra tutanakla tespit ederek mahkeye başvurması gerektiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.