Gaziantep Valisi Davut Gül'den O İddialara Sert yanıt! Vali Gül’den Uçar’a Kamp yanıtı! ‘’Arasaydınız söylerdim!’’

Gaziantep Valisi Davut Gül'den O İddialara Sert yanıt! Vali Gül’den Uçar’a Kamp yanıtı! ‘’Arasaydınız söylerdim!’’
Karkamış’ta bulunan mülteci kamplarında, milyonlarca liralık hırsızlık yapıldığına dair iddialar gündeme gelmişti. Mülteci kamplarında yaşandığı iddia...

Karkamış’ta bulunan mülteci kamplarında, milyonlarca liralık hırsızlık yapıldığına dair iddialar gündeme gelmişti. Mülteci kamplarında yaşandığı iddia edilen hırsızlık olaylarına ilişkin CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Gaziantep Valiliğinden açıklama beklediklerini belirtmişti. Uçar’ın bu çağrısının ardından Gaziantep Valisi Davut Gül, açıklamalarda bulundu. Vali Gül, iddia edildiği gibi milyonlarca liralık tıbbi malzeme, elektronik eşya çalınmasının doğru olmadığını, 600 kilogram civarında hurda demir çalındığını açıkladı.

İŞTE O SORUYA CEVAP

2011 yılında başlayan iç savaşın ardından ülkemize sığınan Suriyeli Mültecilerin barınması için inşa edilen mülteci kampları, geçtiğimiz yıllarda kapatılmıştı. Kampların kapatılmasının ardından kent merkezlerine yerleşen mülteciler kayıt altına alınırken, boş kalan kampların durumu da uzun süre tartışma konusu olmuştu.

KAFA KARIŞTIRAN İDDİA
Geçtiğimiz gün gündeme gelen bir iddia kampların durumunu yeniden gündeme taşıdı. İddiaya göre, Karkamış’ta bulunan Mülteci Kamplarından milyonlarca liralık tıbbi malzeme ve elektronik eşya çalındı.

İL BAŞKANI UÇAR, GÜNDEME TAŞIDI
CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, basında yer alan Karkamış Mülteci Kamplarındaki hırsızlık olayını gündeme taşıdı. Uçar, ‘’Dün ve bugün yerel basında yer alan Karkamış Mülteci Kamplarındaki değeri milyonları bulan tıbbi cihazlar ile diğer elektronik eşyaların çalındığına dair haberler hakkında Gaziantep Valiliği, kamuoyunu ivedilikle aydınlatmalıdır.’’

UÇAR’DAN SORULAR…
Gaziantep Valiliğinin yanıtlaması istemiyle sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Uçar, ‘’Basında geniş yer bulan tıbbi cihazlar ile elektronik eşyaların çalındığına dair haberler doğru mudur? Bu tıbbi cihazlar kim ya da kimler tarafından çalınmıştır? İlgililer hakkında adli ve idari idari soruşturma başlatılıp, sorumlular görevlerinden alınmış mıdır? Çalınan tıbbı cihazlar ile elektronik eşyaların piyasa değeri ne kadardır? Bu eşyalara soruşturma sonucunda ulaşılmış veya nerede bulundukları tespit edilmiş midir?’’ sorularını yöneltti.

VALİ GÜL’DEN YANIT GECİKMEDİ!
Uçar’ın iddialarına yanıt veren Gaziantep Valisi Davut Gül, değeri milyonları bulan bir eşya çalınması durumunun olmadığını kaydetti. Vali Gül, ‘’Birçok insanda olduğu gibi sizde de cep telefonum var. Arasaydınız söylerdim! Çalınan tıbbi cihaz, elektronik eşya ve benzeri maddi değeri ‘milyonlar’ bulan eşya olmamıştır. Böyle bir malzememiz de yoktur. 500-600 kilogram hurda demir çalınmış olup adli ve idari süreç devam etmektedir’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.