Bakan Nebati: Enflasyon düşüş eğilimine girmiştir

Bakan Nebati: Enflasyon düşüş eğilimine girmiştir
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TÜİK'in açıkladığı aylık yüzde 2.98 tüketici enflasyonuna ilişkin değerlendirmesinde, "Bugün açıklanan enflasyon rakamları, enflasyon artışının hız kesmiş olduğunu ortaya koyuyor. Nisan ayında yüzde 7,25 olarak gerçekleşen TÜFE aylık artış oranı Mayıs ayında yüzde 2,98 gerçekleşerek enflasyon düşüş eğilimine girmiştir." dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TÜİK'in açıkladığı mayıs ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Bakan Nebati, "Bugün açıklanan enflasyon rakamları, enflasyon artışının hız kesmiş olduğunu ortaya koyuyor. Nisan ayında yüzde 7,25 olarak gerçekleşen TÜFE aylık artış oranı Mayıs ayında yüzde 2,98 gerçekleşerek enflasyon düşüş eğilimine girmiştir." dedi.

Küresel salgın ve savaş ortamı nedneiyle oluşan enerji ve emtia fiyatlarındaki artışın tüm dünyada enflasyona yol açtığını belirten Nebati, "Uyguladığımız politikalar, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar, vergi indirimleri ve sübvansiyonlar vasıtasıyla vatandaşımızın fiyat artışlarından en az düzeyde etkilenmesini ve enflasyondaki gevşemenin artarak devamını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.


"GELİRLERİ ARTIRACAĞIZ"


İklim koşulları ve tarımsal üretimdeki artışın enflasyondaki düşüşü olumlu etkileyeceğine vurgu yapan Nebati, "Ayrıca, atacağımız ek adımlarla bir yandan insanlarımızın günlük hayatlarını etkileyen fiyat artışlarının önüne set çekerken diğer yandan da gelirleri artırarak gelir seviyesindeki düşüşün hızla önüne geçmeye devam edeceğiz. Enflasyonla mücadele önümüzdeki dönemde birinci önceliğimiz olmaya devam edecektir. Vatandaşlarımızın enflasyon baskısı altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz!" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.