Gaziantep'te Şehir Hastanesi'nden Sonra 'MİLLET BAHÇESİ 'de bitmek BİLMİYOR! 22 Şubat 2022’de tamamlanması öngörülen projede hala çalışmalar devam ediyor.

Gaziantep'te Şehir Hastanesi'nden Sonra 'MİLLET BAHÇESİ 'de bitmek BİLMİYOR! 22 Şubat 2022’de tamamlanması öngörülen projede hala çalışmalar devam ediyor.
Artan maliyetler, 72 milyon TL bedel ile ihalesi yapılan Millet Bahçesi Projesi’ni etkiledi. 22 Şubat 2022’de tamamlanması öngörülen projede hala çalışmalar devam ediyor. Üstelik Millet Bahçesi içerisinde kalması planlanan Valilik binası için henüz bir çalışma da başlamadı.

Gaziantep'te 2018 yılında yıkımına başlanan 16 bin 981 kişi kapasiteli Kamil Ocak Stadı alanına inşa edilen Millet Bahçesi’nde çalışmalar tarihler 2022 yılını gösterirken de devam ediyor.

PROJE GENİŞLETİLMİŞTİ

30 Ekim 2019 tarihinde ikisi Gaziantep’ten olmak üzere 20 firmanın katıldığı Millet Bahçesi İhalesi’ni 72 milyon TL bedel ile Ali Acar İnşaat üstlenmişti. 10 Ocak 2020 tarihinde imzalanan sözleşmenin ardından yer teslimi yapılmış, yüklenici firma 7 Şubat 2020 tarihinde çalışmalara başlamıştı. Projede çalışmalar devam ederken, Gaziantep Valiliği alanına yapılması beklenen Cuma Camii İnşaatı iptal edilerek, Millet Bahçesi içerisine 2 bin kişilik bir cami yapılması kararlaştırılmıştı.

YIKIMI GÜNLER ALDI, YAPIMI YILLAR ALACAK

Cami projesinin de netleşmesinin ardından Millet Bahçesi Projesi’nin 22 Şubat 2021 tarihinde tamamlanması öngörülüyordu. Ancak inşaat maliyetlerindeki artış, öngörülemeyen enflasyon ve bazı aksaklıklar projeyi olumsuz etkiledi. Şubat 2021’de tamamlanması beklenen proje bu süreçte tamamlanamadı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, 2021 yılı Ekim ayında yaptığı açıklamada, “15 Temmuz Demokrasi Meydanımız, Valiliğimizin bulunduğu alan ile millet bahçesinin bulunduğu alanı birleştiriyoruz. Şu anda bu projemizde bitme aşamasında. Büyükşehir belediyemizin karşısında bulunan açık otopark kısmında ise alt kısmına otopark yapacağız ve üst kısmına da çok güzel bir kütüphane yapacağız. Dolayısıyla millet bahçesi devam edip dere kenarından valilik binasını da içine alacak şekilde büyüyecek. Yıl sonuna yaklaştık zaten amacımız inşallah aksilik olmazsa en geç gelecek yıl Mayıs gibi bitirmek ve halkımızın kullanımına sunmak” demişti.

HEDEFLER YARIM KALDI

2022 yılı başı itibariyle yüzde 60’lık kısmı tamamlandı ancak projenin hazır şekilde kullanıma teslim edilmesi daha uzun zaman alacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.