FLAŞ HABER: Gaziantep CHP'de sular durulmuyor! CHP’de kılıçlar çekildi, belgeler konuşuyor

FLAŞ HABER: Gaziantep CHP'de sular durulmuyor! CHP’de kılıçlar çekildi, belgeler konuşuyor
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Gaz

CHP’nin önemli isimlerinden Güney Dağdeviren, il ve ilçe başkanlıklarına yapılan kayyum atamalarının ardından 30 gün içerisinde olağanüstü kongre gidilmesi yönünde genel merkezden gönderilen resmi yazıyı paylaştı ve “ Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, yetki gaspı yapılmasına suçuna ortak olmuyorlar mı” diyerek yaşananlara isyan etti.

CHP Gaziantep’te 9 Kasım 2020 tarihinde İl ve İlçe yönetimlerinin görevden alınmasıyla başlayan Olağanüstü Kongre tartışmaları gündeme gelmişti.. İl Yönetimi ve 9 İlçeye Geçici Yönetimlerin atanmasının ardından sosyal medya hesapları üzerinden yapılan bir paylaşım kentte olağanüstü kongre tartışmalarını yeniden alevlendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin imzasının bulunan yazıda ataması yapılan Geçici Yönetimlerin, Olağanüstü Kongre yapmak üzere görevlendirildiği yönünde ifadeler yer aldı. Söz konusu belge ile birlikte CHP’de Olağanüstü Kongre sesleri yeniden yükseldi.

PARTİYİ KAYYUMLAR YÖNETİYOR…
CHP Gaziantep’te 9 Kasım 2020 tarihinde CHP MYK kararıyla İl Yönetimi ve 9 ilçe yönetimi görevden alınmıştı. İl ve İlçe yönetimlerinin görevden alınmasıyla başlayan süreç yaklaşık 16 aylık sürecinde ardından İl ve İlçelere Geçici Yönetimlerin (Kayyum) ataması ile sonuçlanmıştı. Aradan geçen süreçte kimi partililer, atanan Geçici yönetimlerin tüzük gereği 30 gün içerisinde olağanüstü kongre yapılmak üzere görevlendirildiklerini savunarak, olağanüstü kongre yapılması için imza kampanyası başlatmıştı.

SORUMLU VEKİLLER Mİ?
CHP’de, 2 yıldır yaşanan kayyum sıkıntısı parti içinde kılıçların çekilmesine neden oldu. İl ve ilçe başkanlıklarına atanan kayyumların, 30 gün içerisinde kongreye gitmeleri gerekirken, bunun gerçekleşmemesi bardağın taşmasına neden oldu. CHP’li Güney Dağdeverin, il ve ilçe başkanlıklarına Genel Merkez’den gönderilen “30 gün içinde olağanüstü kongreye gidilsin” yazısını paylaştı. Dağdeviren, genel merkezin talebine rağmen kongre yapılmamasından milletvekillerini sorumlu tuttu.

DAĞDEVİREN SERT KONUŞTU
CHP'li Dağdeviren ilk olarak yaptığı açıklamada, Milletvekilleri Yılmazkaya ve Kaplan'ı seslenerek, "Her iki vekilimize de açık bir şekilde soruyorum; 5 er kişilik kayyum heyetler ile gelecek baskın seçime hazır mısınız? Hedefiniz ilk seçimlerde kac milletvekili ve % kaç oy dur? Olası başarısızlıkta alacağınız sorumluluk nedir ? Tüm ülkede değişirken Gaziantep aynı hüsran ile hayatına devam ederse sizler saygın birer doktor ve eczacı olarak yaşamlarınıza devam edemeyeceğinizi biliyor musunuz? Son olarak şahsi siyasi beklentilerinizi açıklar mısınız?" dedi..

ARDINDAN BELGEYİ PAYLAŞTI
Dağdeviren, bir gün sonra ise bu kez genel merkezden il ve ilçe teşkilatlarına gönderilen belgeyi paylaşarak, parti içerisinde usulsüzlük yapıldığını vurguladı. İl başkanlığına 2021, 9 ilçe başkanlığına ise 2022 yılında Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke tarafından CHP tüzüğünün 24/5. maddesi gereğince 30 gün içerisinde olağanüstü kongre yapılmak üzere 5’er kişilik ilçe geçici kurullarının belirlendiği yönünde resmi yazının gönderildiğini vurgulayan Dağdeviren, “Buyrun size belge. Gaziantep CHP’de 09.11.2020’de görevden alınan il ve 9 İlçe başkanlıklarına, İl için Nisan 2021’de İlçelere ise Mart 2022’den itibaren Olağanüstü Kongre yapmak için geçici kurullar atanmıştı. İlçelere ve ile atanan bu kurulların üst yazıda olduğu gibi görevleri sadece olağanüstü kongreye yapmaktır. Peki; ilgililer ve genel merkez olağan üstü kongrelerin neden takipçisi değilsiniz? Geçici kurulları il ve ilçe başkanı olarak lanse ederek yetki gaspı yapılması gibi büyük bir suça nasıl ortak oluyorsunuz? Görev tanımı gayet açıkken verilmiş görevi yerine getirmeyip 30 gün içerisinde kongreye gitmedikleri için kurul üyeliklerinin düşmüş olması gerekmiyor mu?” sorularını yöneltti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.