Gaziantep'te icraya düşen düşene

Gaziantep'te icraya düşen düşene
Gaziantep İcra Müdürlüklerine günlük yaklaşık bin dosyanın açıldığını ve yılda da 365 bin dosyanın oluştuğu öğrenilirken Gaziantep 2021 yılında 763 bin icra dosyasıyla Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en çok icra yaşanan şehirlerin başında geliyor.

Gaziantep İcra Müdürlüklerine günlük yaklaşık bin dosyanın açıldığını ve yılda da 365 bin dosyanın oluştuğu öğrenilirken Gaziantep 2021 yılında 763 bin icra dosyasıyla Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en çok icra yaşanan şehirlerin başında geliyor. Gaziantep İcra müdürlüklerine genellikle kredi kartları önceliğini korurken Türkiye’nin en büyük alış veriş merkezlerinden biri olduğu içinde çeşitli borçlardan dolayı vatandaşlar icra kapılarında mücadele ediyorlar.

EN ÇOK İCRADA OTOMOBİL SATILIYOR
Gaziantep'te fabrika, işyeri, arsa, otomobil ve konutların icradan satılmaya devam ettiği öğrenildi. Böylece Gaziantep'te 2021 verilerine bakıldığında 750 bin dosya bulunurken 2022'in ilk iki ayı olan Ocak ve Şubat'ta toplam 75 bin icra dosyası olduğu ileri sürüldü.

GÜNLÜK BİN DOSYA
Gaziantep’teki tüm icra müdürlüklerinde günlük bin dosyanın tahminen açıldığı ve Türkiye’de İstanbul’dan sonra rekor sayıda icra dosyasının oluştuğu, Gaziantep’te icra dosyalarıyla ilgili her gün yüzlerce vatandaş icra kapılarını aşındırıyor.

2021’DE REKOR İCRA DOSYASI
Pandeminin vurduğu darbeyle 2020 yılına oranla Gaziantep’teki icra dosyalarının üçe katlandığı ve sayınında tahmini olarak 765 binlere ulaştığı belirtilti. Gaziantep’teki icra dosyalarının genellikle kredi kartlarından kaynaklandığı ifade edilirken, vatandaşlar icralık olmasından dolayı psikolojik sorunlar yaşadıkları öğrenildi.

2022’NİN İLK 5 AYINDA İCRA DOSYALARI REKORA KOŞUYOR
Gaziantep’in icra dairelerinde 2022 yılının ilk 5 ayında yaklaşık 150 ile 165 bin arasında dosyanın bulunduğu ve her geçen günde dosya sayısının artması, son günlerdeki ekonomik krizlerden de kaynaklandığından tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.