Boşanma Davalarında Süreç Nasıl İşliyor?

Boşanma Davalarında Süreç Nasıl İşliyor?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de evlilik resmi bir süreçtir. Dolayısıyla evlilik müessesesinin sona erdirilmesi de resmi bir adımdır.  Ne kadar süredir devam ediyor olursa olsun bir evliliğin sona ermesi için aile hukuku mahkemeleri kapsamında boşanma davası açılmakta ve bu davanın sonucuna göre resmi boşanma söz konusu olmaktadır.

Ülkemizde boşanma davalarında Ankara boşanma avukatı olarak hizmet veren Avukat ve hukuk büroları tarafından görev almaktadır.  Her ne kadar hukuk eğitiminde boşanma avukatı olarak bir uzmanlaşma söz konusu olmasa da meslek yaşamında yoğun olarak boşanma davalarına giren avukatlar halk arasında boşanma avukatı olarak nitelendirilmektedir. Sürekli olarak boşanma davalarına katılan avukatlar bu davalardan elde etmiş oldukları bilgi birikim ve deneyim sayesinde önemli bir uzmanlık düzeyine ulaşmaktadır. Açılan boşanma davalarında en iyi Ankara boşanma avukatı olarak bu alanda deneyim sahibi olan kişiler ön plana çıkmaktadır.

Boşanma Davasına Konu Olan Nedenler

Bir boşanma davasının açılabilmesi için ortadan boşanmayı gerektirecek bir neden veya nedenlerin bulunuyor olması gerekmektedir. Boşanma davasına konu olan bu nedenler boşanma avukatı Ankara tarafından en iyi şekilde tespit edilerek yargıya sunulmaktadır.  Bu sürecin ardından boşanma davası açılmaktadır. 

 Boşanma davasına konu olan nedenler şöyle sıralanmaktadır;

Aldatılmak,

Evlilik birliğinin temelinden sarsılması,

Kötü muamele ve onur kırıcı davranışlar,

Haysiyetsiz bir hayat sürmek,

Küçük düşürücü bir suç işlemek,

Akıl hastası olmak gibi nedenler bulunuyorsa boşanma davası açabilme hakkınız söz konusudur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.