Gaziantep kira fiyatlarında komşu illerin 2 katı! ‘Hadi deniz kenarı illeri anlarım EY ANTEP SEN NEYİNE GÜVENİYORSUN’ yorumları alan kira fiyatları dudak uçuklattı.

Gaziantep kira fiyatlarında komşu illerin 2 katı! ‘Hadi deniz kenarı illeri anlarım EY ANTEP SEN NEYİNE GÜVENİYORSUN’ yorumları alan kira fiyatları dudak uçuklattı.
Türkiye'de kira fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 150 oranında arttı! Konut ve kira fiyatlarında artışların göze battığı kent olan Gaziantep’te, ev sahibi olmak kadar ev kiralamak da hayal oldu. Ev sahipleri tarafından talep edilen kira fiyatlarına da güç yetmiyor.

GAZİANTEP’TE KONUT KİRALARI KOMŞU İLLERİN İKİ KATI

Türkiye genelinde yeni kiraya verilmiş konutlarda ortalama kira bedeli 4 bin 582 liraya çıkarken, Gaziantep’te ortalama kira fiyatları 4 Bin TL olarak kaydedildi. Gaziantep’in ev kiraları komşu iller olan Adana, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa, Hatay gibi illere kıyasla iki katı fazla fiyatta olması kiracılar ve vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı. Haritada en yüksek 5 il incelenirken 5. sırada yer alan Aydın’daki ev kira fiyatları ile Gaziantep’te ki ortalama kira fiyatlarının 4 bin TL rakamlarında aynı olması Gaziantep’i de 81 ilde incelenen kira fiyatları haritasında Gaziantep’i de ev kira fiyatlarında en pahalı 5. il konumuna soktu… 

 ‘KİRALAR NOTER SÖZLEŞMESİ İLE YAPILMALI’

Kira fiyatları karşısında tepkileri gün geçtikçe artan vatandaşlar, konutta kiraların noter sözleşmesi ile yapılması fikrine yöneldi. Vatandaşın noter önerisinde, “Kiralar mutlaka noter sözleşmesi ile yapılmalı! Noter ücreti düşük tutulmalı. Yıllık artış sistemsel olarak kontrol altına alınmalı! Ev sahiplerinin kafalarına göre sözleşme dışı uygulama yapmalarının önüne geçilmiş olur” ifadeleri yer aldı.

Ey antep sen neyine güveniyorsun

‘Hadi deniz kenarı illeri anlarım ey Antep sen neyine güveniyorsun’ yorumları alan kira fiyatları dudak uçuklattı. Denizi olmayan bir şehirde kiraların bu boyutta olması rantın ne kadar büyük olduğunun göstergesidir diyen vatandaşların,  ‘Gaziantep'e en yakın deniz 2 saat uzaklıkta, denizi olmayan bir şehre deniz kıyısının yanında gibi kira muamelesi yapıyorsunuz hadi oradan’ diyerek tepki gösterdi.

‘FAHİŞ FİYATLA ÇOK GÜZEL MÜCADELE ETMİŞ!’

Ev sahibi olmanın hayal olduğu ve kiracı olmanın gittikçe zorlaştığı dönemde Gaziantepli vatandaş, “Şehrimizin söz sahipleri fahiş fiyatla çok güzel mücadele etmiş zaten ev sahipleri çok dürüst hiç parayı düşünmezler, insanlığımıza diyecek yok. Bu fiyatlar sadece evlerde değil her şeyde böyle, çok güzel bir şehir olduk! Bu ay ev sahibi kiraya %100 zam yaptı, Allah kiracı olana sabır versin, ev sahiplerine vicdan, merhamet versin ama suç bunlarda değil gevşek kanunlarda” diyerek isyan etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.