Sağlık çalışanları meydanlarda: 'Susmuyoruz, korkmuyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz'

Sağlık çalışanları meydanlarda: 'Susmuyoruz, korkmuyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz'
Türk Tabipleri Birliği ve Sağlık meslek örgütleri tarafından ‘Emek Bizim Söz Bizim Sağlık Hepimizin’ sloganıyla alandaydı. Sağlık çalışanları sistemin sorunlarını bir daha haykırarak çözüm talep etti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık meslek örgütleri tarafından ‘Emek Bizim Söz Bizim Sağlık Hepimizin’ sloganıyla düzenlenen ‘Beyaz Miting’ Ankara Anıtpark’ta gerçekleştirildi.

Hükümetten, sağlık çalışanlarının koşullarında ve ücretlerinde iyileştirme, çalışma şartları, randevu sistemi, doktorların güvenliği, istihdam politikaları, koruyucu sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi gibi 10 acil talepte bulunan sağlık emekçileri, taleplerinin bir an önce hayata geçirilmesini istedi. 

‘KORKMUYORUZ, HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ’

TTB öncülüğünde Türkiye’nin farklı kentlerinden sabah saatlerinde Ankara’ya ulaşan sağlık çalışanları, öğle saatlerinde miting alanında bir araya geldi.

Sınır ötesi noperasyonun eli kulağında! Erdoğan böyle duyurdu: ''Bir gece anszın...''
“Susmuyoruz, korkmuyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz”, “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde miting alanına giriş yapan sağlık çalışanları, ellerinde ‘Herkes için sağlık hemen şimdi’, ‘Hastaneler halkındır, satılamaz’, ‘Malpraktisin nedeni hekim değil, sağlık sistemidir’, ‘Sağlıkta şiddet sona ersin’, ‘5 dakikada hekimlik yapılmaz, 5 dakikada sağlık olmaz’ afişleri taşıdı.

‘FAHRETTİN RANDEVUSUZ BAKAR MISIN’

Beyaz Miting’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da mesaj yollandı. Sağlık çalışanlarının taşıdığı afişlerde, ‘Yeter! Fahrettin bizi kahrettin’, ‘Fahrettin randevu bulamıyoruz. Randevusuz bakar mısın?’ ifadeleri yer aldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaşların azlığı konusunda şikâyet eden doktor ve sağlık çalışanlarının yurt dışına gitme isteği hakkında "Giderlerse gitsinler" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.