Gaziantep Şehir Hastenesi YİNE BİTMİYOR! Gaziantep Şehir Hastanesi işini Rönesans İnşaatta bıraktı

Gaziantep Şehir Hastenesi YİNE BİTMİYOR! Gaziantep Şehir Hastanesi işini Rönesans İnşaatta bıraktı
2023 yılında tamamlanarak hizmete girmesi planlanan ve Rönesans İnşaat tarafından yapımı üstlenilen Gaziantep Şehir Hastanesi işini yüklenici firma Rönesans İnşaatın bıraktığı ve askıya aldığı öğrenildi.

2012 yılında ihalesi yapılan ve yapımı önemli ölçüde tamamlanan  Gaziantep Şehir Hastanesi ihalesi Rekabet Kurulu kararı ile Gaziantep Hastane Sağlık Hizmetleri İşletme ve Yatırım AŞ'nin tek kontrolünün Rönesans Sağlık Yatırım AŞ aracılığıyla Rönesans Holding AŞ tarafından devralınmasın onaylamıştı.

10 yıldan bu yana yapımı yılan hikayesine dönen 1875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatında, Rekabet Kurulu, ortaklar arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle inşaatı durdurulan Gaziantep Şehir Hastanesi’nin Rönesans ve Meridiam tarafından devralınmasına izin vermişti. 

Yapımına 2013 yılında başlanan Şehir Hastanesi İnşaatı, Firmalar arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle aylardır yapımına başlanamadı. 

Rönesans İnşaatta bıraktı-

Daha önce 2018, 2019, 2020 ve 2021 yılında tamamlanacağı açıklanan hastanenin firmalar arasındaki sorunların çözülememesi nedeniyle 2023 yılında tamamlanacağı açıklanmıştı.

Bu çerçevede Rönesans inşaata geçen Gaziantep şehir Hastenesi ihalesini firmanın, yaşanan sorunlar ve tamamlanma süresi konusundaki sıkıntılar yüzünden askıya aldığı öğrenildi.

Maliyeti 636 milyon Euro!

Yatırım bedeli 636 milyon euro olarak açıklanan 1875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi’nin yapımını WeBuild, Kayı İnşaat, Samsung C&T ve Actus Portföy’den oluşan dörtlü bir konsorsiyum üstlenmişti. Konsorsiyum, bir kısmı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Avrupa Yatırım Bankası’ndan (EIB), bir kısmı ise Korea Eximbank ile K-Sure tarafından verilen garantiyle yaklaşık 480 milyon Euro tutarında proje finansmanı kredisini 2017 yılında temin etmişti.

Şimdi ne olacak!

Rönesans İnşaatın Gaziantep Şehir Hastanesi işinden vazgeçmesi ve projeyi askıya almasının ardından ne olacağı merak edilmeye başlandı.

Edinilen bilgiye göre Firma ile görüşmelerin devam ettiği ve ikna edilmeye çalışıldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.