Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırı girişiminde bulunan Ümit Koçyiğit’in, terör örgütleri tarafından kullanılıp kullanılmadığı araştırılıyor.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırı girişiminde bulunan Ümit Koçyiğit’in, terör örgütleri tarafından kullanılıp kullanılmadığı araştırılıyor.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırı girişimi, gözleri bir kez daha Gaziantep’e çevirdi. 1 Mayıs 2016 ve 10 Ocak 2017’de iki kez hedef olan Gaziantep emniyetine, bu kez akli dengesi bozuk ve psikolojik sorunları bulunan Ümit Koçyiğit tarafından canlı bomba süsüyle saldırı girişimi yapılması, kentte hareketliliği artırdı. Hayati tehlikeyi atlatan ve bir kaç gün içerisinde servise alınması beklenen Ümit Koçyiğit’in, terör örgütleri tarafından kullanılıp kullanılmadığı araştırılıyor.

Gaziantep’te yürekleri ağza getiren emniyet müdürlüğüne yönelik saldırı girişiminin ardından, güvenlik güçleri olayın başrolündeki Ümit Koçyigit’in terör örgütleriyle bağı bulunup bulunmadığına yönelik geniş çaplı araştırma yapıyor.

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYOR

İl Emniyet Müdürlüğü ana giriş kapısı yakınında üzerinde bere, kaban, kıyafeti önünde kablolar, sol elinde siyah bir çanta bulunan ve polislerin üzerine yürüyen Ümit Koçyiğit'in silahla etkisiz hale getirilmesinin ardından başlatılan soruşturma titizlikle yürütülüyor.

Edinilen bilgiye göre, çok sayıda suç kaydı bulunan Koçyiğit'in, çeşitli hastanelerin ruh sağlığı ve hastalıkları bölümüne müracaat ederek psikolojik destek aldığı belirlendi. Şahsın son olarak 2 Şubat 2022 tarihinde psikolojik tedavi almak için hastaneye başvurduğu ancak olumsuz yanıt aldığı öğrenildi.

HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

Saldırı girişiminin ardından, yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ümit Koçyigit’in hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Polisler tarafından sıkılan kurşunların ayaklarına isabet etmesi nedeniyle, sadece damarlarından darbe alan Koçyigit’in, bir kaç gün içerisinde servise alınacağı öğrenildi. Gaziantep Ersin Arslan Devlet Hastanesi yogun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Koçyigit’in, şu ana kadar ifadesine ise başvurulmadı.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE Mİ?

Ümit Koçyiğit’in tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından, soruşturma kapsamında ifadesinin alınmasının ardından, Adliye’ye çıkarılacağı öğrenildi. Mahkemenin Koçyigit ile ilgili akıl sağlığı araştırması istemesi halinde ise, Koçyigit’in heyete gireceği belirtildi. Akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesinin ardından ise, Koçyigit ile ilgili adli sürece hız verilecek.

TERÖR ÖRGÜTLERİ ME KULLANDI?

Psikolojik sorunları olduğu tespit edilen Ümit Koçyigit’in, terör örgütleri tarafından kullanılmış olma ihtimali üzerinde de duruluyor. Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü polisleri, bu olasılıkları detaylı araştırıyor. Yakınları ve irtibatlı olduğu kişilerin bilgisine başvuran polisler, Koçyiğit'in psikolojik sorunlarından dolayı mı yoksa terör örgütlerinin yönlendirmesi ile mi eylemi yaptığını belirlemeye çalışıyor.

GAZİANTEP EMNİYETİ 3. KEZ HEDEFTE

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne geçmişte 2 ayrı saldırı düzenlenmişti. 1 Mayıs 2016'da Emniyet Müdürlüğü'ne DEAŞ terör örgütü tarafından bomba yüklü minibüsle saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 polis memuru şehit oldu, 20'nin üzerinde polis ve sivil yaralandı. Saldırıda ayrıca minibüsü kullanan DEAŞ'lı terörist İsmail Güneş, parçalanarak öldü. 10 Ocak 2017'de ise Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önüne gelen Müslüm Kasar, üzerindeki kurusıkıdan çevrilme tabancayla polise ateş açarak içeri girmeye çalıştı. Polisin de ateşle karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Kısa süreli çatışmada 1 polis yaralanırken, saldırgan öldürüldü. Yapılan araştırmada saldırganın akli dengesi bozuk Müslüm Kasar olduğu ve terör bağlantısı bulunmadığı ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.