Gaziantep'te Hırsızlık Had Safhada! Hurda Alan ve Satanlara Zam Haberi Verildi! Demir, Alüminyum Gibi Hurdaların Güncel Fiyatları

Gaziantep'te Hırsızlık Had Safhada! Hurda Alan ve Satanlara Zam Haberi Verildi! Demir, Alüminyum Gibi Hurdaların Güncel Fiyatları
Hurda alan ve satan kişilerin en büyük beklentisi tabii ki ucuza alıp pahalıya satmak. Ancak bugünlerde fiyatlar öyle bir yükselişe geçti ki ne alan alabiliyor, ne de satan satabiliyor. Ülkenin içine girdiği bu karadelik ekonomiden biraz da hurda sektörü etkilendi. Her ne kadar Mayıs ayının gelmesi ile beraber hurda fiyatlarına indirim gelse de aslında sektör boydan boya etkilendi enflasyondan.

Son bir yıl içerisinde hurda fiyatlarına sürekli zam geldi, gelen bu zamlara enflasyon ve girdi maliyetleri de eklenince zam oranları daha da yükselmeye başladı. Yüz binlerce insan bugünlerde hurda alıp hurda satıyor ve olabilecek en yüksek rakamlara kadar ulaşan hurda fiyatlarında artık insanlar da durma noktasına geldi çünkü hurda fiyatları alınamaz noktada şu an. Tel alüminyum hurdanın kilosu 39 lira 40 kuruş civarına ulaştı, profil alüminyum hurdasının kilosu 36 lira 50 kuruş oldu. En basit ürünler ve aslında en çok alınıp satılan ürünler olmasına rağmen bu ürünlerin daha fazla alınıp daha fazla satılması bekleniyordu.

Yapılan araştırmaya göre güncel hurda fiyatlarında değişkenlik söz konusu. Bir gün 39 lira 40 kuruş olan tel alüminyumun kilosu, ertesi gün 38 lira ya da bir sonraki gün 40 liraya kadar çıkabiliyor. Tıpkı borsa gibi farklı fiyat hareketlerinden işlem gören hurda fiyatlarında değişkenlikler sebebi ile hem hurda alan hem de hurda satan kişiler gerçek manada zor durumda. Güncel hurda fiyatları listesini 2022 yılı için bir sonraki sayfada hazırladık ancak bu listedeki fiyatların ne zaman güncelleneceği de belli değil. Tıpkı borsa ya da döviz kuru gibi değişkenlik gösteren bir hal almaya başladı. 

Tel alüminyum kilosu 39 lira 40 kuruş oldu. Profil alüminyum hurdası ise 36 lira 50 kuruş. Piston alüminyum kilosu 30 lira 40 kuruş. Radyatör alüminyum kilosu 19 lira 30 kuruş olurken bakırlı radyatör kilosu ise 51 lira 50 kuruş oldu. Toplama demir hurdasının kilosu 3 lira 50 kuruş olurken inşaat yıkım demir hurdası ise 5 lira 10 kuruş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.