Türkiye’de en fazla öğrenci Şahinbey’de var

Türkiye’de en fazla öğrenci Şahinbey’de var
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziler diyarından şehitler diyarına bu yıl sonuna kadar 145.227 öğrenci ve vatandaşı Çanakkale’ye götüreceklerini söyledi. Başkan Tahmazoğlu, tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, 92 milyon bütçe ve 200 milyon TL borçla aldıkları Şahinbey Belediyesi’nin bütçesini yüzde bin 700 artırarak 1 milyar 600 milyon TL’ne çıkardıklarını söyledi.

Öğrenci ve basın mensupların katıldığı tanıtım toplantısında eğitime 1 milyar 400 milyon TL harcama yaptıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesinde 936.351 yerli320 bin Suriyeli olmak üzere toplam 1 milyon 251 bin kişinin yaşadığını belirtti.

İlçe olarak  Türkiye’nin en fazla öğrencisi Şahinbey’de

 İlçe olarak Türkiye’nin en fazla öğrencisinin Şahinbey ilçesinde olduğunu kaydeden Tahmazoğlu, “İlçemizde 280 bin öğrenci var.

Nüfusu bize yakın olan Ankara Çankaya ve Keçiören ilçelerinde  180 bin öğrenci bulunuyor.Biz bundan dolayı öğrencilere çok önem veriyoruz. Bu güne kadar eğitime  1 milyar 400 milyon TL’ne takın harcama yaptık. Pandemide 52 bin tableti 6 aylık internet paketi ile Şahinbey’den öğrencilere hediye ettik. Başarılı öğrencilere 5 yılda 715.800 spor ayakkabısı verdik. Bu yıl 160 bin spor ayakkabısı daha vereceğiz.

Bisiklet verdik. 6 takdir belgesi alan öğrencilere bisiklet veriyoruz. Şu ana kadar 40 bin adet bisiklet dağıttık. Dağıtmaya devam edeceğiz.

Şahinbey Belediyesi olarak eğitime toplamda  1 milyar 390 milyon TL yatırım yaptık. Teknofest’e katılan takımlara maddi destek olduk.Askere gidenlere 55 bin Adker çantası verdik. Üniversite öğrencileri içinde çanta hazırlıyoruz. 215 okul ve parklara halı saha yaptık.” diye konuştu.

Millet kütüphanesi ihalesi 6 Haziran’da

Şahinbey Akkent’te Şahinbey Kültür Merkezi karşısında bulunan Akkent Parkı işinde yapılacak olan Millet kütüphanesi halesinin 6 haziran’da yapılacağını belirten Başkan Tahmazoğlu, “Millet kütüphanemiz 2022 yılı sonu yada 2023 yılı başında  hizmette açılacak”dedi.

Çanakkale’de şehitlik yaptık

“Çanakkale de dıkunulmamaış şehitlik varsa yapmak istediğimizi söyledik” diye konuşan Başkan Tahmazoğlu, sözlerine şöyle devam etti; “Süngübayırı ve Albayrağı şehitliğini biz yaptık. Kılıçdere1 ve Kılıçdere 2 . Şehitliğini de biz yapıyoruz. Orada  30 santim kazınca yerden şehit kamiği çıkıyor. Koyun koyuna yatan şehitler var demişlerdi. Onu gördük."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.