Tim’de başkanlık karmaşası sürüyor, İsmail Gülle’nin durumu belli olmadı, Fikret Kileci Kim başkanlığına mı koşuyor!

Tim’de başkanlık karmaşası sürüyor, İsmail Gülle’nin durumu belli olmadı, Fikret Kileci Kim başkanlığına mı koşuyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Tekstil ve Hammaddeleri sektör kurulu başkanlık seçiminde başkan yardımcılığına aday oldu. Ancak yapılan seçimlerde Fikret Kileci, sektör kurulu başkanı olurken başkan yardımcılıklarına Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı Pınar Taşdelen, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç seçildiler. Daha sonra İsmail Gülle, seçim sonuçlarına itiraz etti. Pınar Taşdelen Engin ile Zeki Kıvanç’ın aynı listede isimlerinin yazılı olduğunu ve kendisinin de ayrı listesi bulunduğundan dolayı başkan yardımcısı seçildiğini kamuoyuna açıkladı. Sektör kurulu başkanlığına seçilen Fikret Kileci’de başkan yardımcılıklarına TİM Başkanı İsmail Gülle’nin seçilmediğini Pınar Taşdelen Engin ile Zeki Kıvanç’ın kendisine başkan yardımcısı olduğunu açıklarken, TİM’de ortalık karıştı.

ORTALIK NEDEN KARIŞTI?
TİM Başkanı İsmail Gülle’nin tekrar başkan olabilmesi için kendi sektöründe ya başkan yada başkan yardımcısı olması gerekirken Tekstil ve Hammaddeleri sektör kurulu seçimlerinde Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Fikret Kileci’nin Tekstil ve Hammaddeleri sektör kurulu başkanı seçilmesinden sonra ortalık toz duman olduğu belirtildi. Kileci, başkan yardımcısı olarak Taşdelen ile Kıvanç’ı açıklaması TİM’de büyük sıkıntıyı gündeme getirdi.

KİLECİ TİM BAŞKANLIĞINA MI OYNUYOR?
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle eğer, Ticaret Bakanlığı’na yaptığı itaraz lehine sonuçlanmadığı takdirde Gülle’nin aday olma şansı kalmayacağı ve bunun üzerine TİM başkanlığına Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Fikret Kileci’nin kulislerde aday olacağı söyleniyor.

SON KARARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERECEK
TİM’deki başkanlık savaşı her geçen gün büyürken İsmail Gülle’nin tekrar başkan olup olmayacağına iddialara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karar vereceği söyleniyor. TİM başkanı İsmail Gülle’nin karşısına İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Güleç’de aday olurken Tekstil ve Hammaddeleri sektör kurulu seçiminde Gülle seçilemediği takdirde Kileci’nin adıda başkanlık için öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.