Gaziantep Gastronomi Şehri Olmuştu! Gaziantepli Vatandaş Antep Yemeği Yiyemedi! Hatay'da bu yıl ilki düzenlenen Lezzet Festivali başladı. Gaziantep'te Patlıcan Kebabı 110 LİRA!

Gaziantep Gastronomi Şehri Olmuştu! Gaziantepli Vatandaş Antep Yemeği Yiyemedi!   Hatay'da bu yıl ilki düzenlenen Lezzet Festivali başladı. Gaziantep'te Patlıcan Kebabı 110 LİRA!
2015'te Gaziantep UNESCO tarafından gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edildi! 2015'ten bu yana Gaziantep'te yemek tarifeleri nohut dürümü dahil yüzde 500 arttı...Gaziantep'te patlıcan kebabı 110 Lira, bir nohut dürümü 16 liraya ulaştı! Hatay'da bu yıl ilki düzenlenen Lezzet Festivali başladı. 20-22 Mayıs tarihleri arasında, Antakya ilçesinde gerçekleşecek festival için

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen kentte, 20-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Lezzet Festivali, açılış töreninin ardından start aldı.

Törene, Hatay Valisi Rahmi Doğan, AKP Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, ilçe belediye başkanları, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“TURİZM, HATAY İÇİN ÇOK ÇOK ÖNEMLİ”

Türk Mutfak Haftası, Hatay etkinlikleri programı dolayısıyla kentteki otelleri doluluk oranlarının neredeyse yüzde 100’e ulaştığını söyleyen Hatay Valisi Rahmi Doğan, şunları kaydetti:

* “Turizm, Türkiye için çok önemli, Hatay için çok önemli. Türkiyenin ciddi bir gelir kaynağıdır. Bu sene Türkiyenin tüm illerinde turizmi canlandırmak, yerli ve yabancı hareketlendirebilmek adına bakanlığımızla, valilikler, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ile koordineli bir şekilde çalışacağız.

* Antakya Belediyemiz burada, iki günlük bir etkinlikte bulunacak. Bu kapsamda firmalarımız burada açtıkları stantlarla hazırladıkları ürünleri ziyaretçilerimize takdim edecekler.”

“MUTFAK LEZZETLERİMİZ, UNESCO TARAFINDAN TESCİLLİ”

Festivalin ilkini gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan ise “Mutfak lezzetlerimiz, UNESCO tarafından tescilli ama bugüne kadar böyle bir festival düzenlenmedi, bu yıl ilkini gerçekleştirdik. Antakya’nın 600’e yakın kendine has yemeği var. Burada 50 yerel firmamız, kente ait yöresel lezzetleri üç gün boyunca tanıtma fırsatı yakalayacaklar. Herkesi bu festivalimize bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.