Sağlık-Sen’den Dev organizasyon! Cuma Kerkez: Sağlık ordusunun yanındayız...

Sağlık-Sen’den Dev organizasyon! Cuma Kerkez: Sağlık ordusunun yanındayız...
Sağlık- Sen Gaziantep Üniversite Şubesi Hemşireler Haftası ve Anneler Günü münasebetiyle 850 sağlık çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi."

  Açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversite Şube Başkanı Cuma Kerkez, “Sağlık-Sen, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunu şiar edinmiş, milli ve manevi değerlere sahip erdemliler hareketinin adıdır” dedi. 

Sağlık- Sen tarafından düzenlenen 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Kutlama Programı ve Anneler Günü, dolayısıyla 850 kişilik sağlık ordusu özel bir restoranda kahvaltıda buluştu.
Programa Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, başkan yardımcısı Yasin Barutcu, Gaziantep üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Sağlık-Sen Gaziantep Üniversite Şube Başkanı Cuma Kerkez ve sağlıkçılar katıldı.  
Pandemi sürecinde gece gündüz demeden fedakarca çalışan sağlık ordusunun her zaman yanında olduklarını belirten Kerkez, üye sayılarını artırarak bir kez daha yetkili sendika olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. 


Kerkez, hekimler ve sağlık çalışanlarına yönelik beklenen yasal düzenlemelerin  bir an önce meclisten çıkmasını  beklemekte olduklarını dile getirdi. 

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Arif Özaydın ise, 19 Mayıs   Gençlik ve Spor bayramını  kutlayarak ; gençliğin zihinde olduğunu hepimizin kendini genç gördüğünü kendimize her alanda yetiştirmek için çok çalışmak gerektiğini   söyledi.  Rektör Özaydın  sözlerine  şöyle devam etti: ‘’Sağlık çalışanlarının bu pandemi sürecinde  müthiş işler yaptı. Konu sağlıksa gerisi tefferuattır. Sağlık çalışanı kardeşlerimin sorunlarının  çözülmesi noktasında yanlarındayız. Pandemi sürecinde bazı  ekonomik sıkıntılar yaşanmasına rağmen   bunların geçici olduğunu,  bir  ekonomist olarak  söylüyorum  bu ekonomik sorunlarımızıda birlik beraberlik içinde  kolaylıkla üstesinden   geleceklerine  inanıyorum’’dedi.

Programlarda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise dün olduğu gibi bugün de eşitlik, hakkaniyet ve adalet misyonuyla hareket ettiklerini söyledi. Fedakarlık timsali sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını alabilmeleri için son ana kadar mücadele edeceklerini belirten Barutcu, “Sağlık-Sen her zaman doğrunun, haklının, mazlumun yanında haksızlığın, zulmün karşısında olmuştur. Bu duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Sağlık-Sen’in gücü birlik ve beraberliğimizden geliyor. Teşkilatımız giderek büyüyor. Biz asla inandığımız yoldan, davamızdan geri durmuyoruz. Mücadele ediyor ve sorunların üstesinden gelmeye devam ediyoruz. Çünkü biz inanmış bir teşkilatız” ifadelerini kullandı. 

Gaziantep Üniversite Şubesinin  düzenlediği  kahvaltı  organizasyonunda konuşan Genel Başkan Durmuş, sendikal gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sağlık-Sen’in büyük bir aile olduğunu belirten Durmuş, sağlık  çalışanlarının  mali ve özlük haklarını daha ileriye taşımak için mücadele ettiklerini anlattı.
Durmuş, “Sendikal hareketimizin odak noktası her zaman sağlık  çalışanlarımızın çıkarları oldu. Onurluca, eğilmeden, kırmadan ve dökmeden alın terinin hakkını savunuyoruz. Bizler, inandığımız davadan asla taviz vermeyiz. Sendikal hareketimizin odak noktası her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın çıkarları oldu. Sabit ek ödemelerdeki yüzde 20 artış, gerçekten çok önemli bir kazanımdır. Genel kazanımlara, hizmet kolumuzdaki kazanımların da eklenmesiyle sağlık çalışanlarının gelirlerinde önemli bir artış sağlamış olduk. Şu anda en önemli gündem maddelerinin 3600 ek gösterge.

Ek gösterge artışının tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde çıkması için mücadele veriyoruz. Zaten döner sermaye mağduru olan sağlık çalışanları bir de enflasyon altında eziliyor. O yüzden tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak, adil ve hakkaniyetli bir düzenleme istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.