Çalışamayan, yardıma muhtaç kişilere devlet desteği müjdesi verildi. Geçim sıkıntısı çekenler kaçırmasın: Her ay banka hesabınıza yatırılacak!

Çalışamayan, yardıma muhtaç kişilere devlet desteği müjdesi verildi. Geçim sıkıntısı çekenler kaçırmasın: Her ay banka hesabınıza yatırılacak!
Çalışamayan, yardıma muhtaç kişilere devlet desteği müjdesi verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunmuş olduğu karşılıksız, geri ödemesiz devlet desteklerinde süreç devam ediyor.

İlgili kurumlara verilecek dilekçe yoluyla yapılan başvurularla birlikte hem çalışamayacak durumda olan, hem de geçinmekte sıkıntı çeken vatandaşların banka hesaplarına her ay düzenli para yatırılıyor.


Bu desteklerden biri de 65 yaşını dolduran vatandaşların alabildiği aylık. Her ay 1200 TL olarak ödenen aylıkların alınabilmesi için bazı şartları karşılamak gerekiyor. Şartlara uyan ve başvurusunu yapan herkese kısa sürede aylığı bağlanıyor.

ÖDEME ALMA ŞARTLARI
Yaşlılık aylığına hak kazanabilmek için öncelikle muhtaç durumda olduğunuzu ve 65 yaşını doldurduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor.
Ayrıca SGK’dan veya başka bir kurumdan emekli maaşı alınmaması şartı aranıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?
Bu şartları sağlayan tüm vatandaşlar hem dilekçe vererek hem de T.C. Kimlik numaraları ile devlet dairelerine veya sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarına giderek söz konusu maddi destek için başvurularda bulunabiliyorlar. Görüşmenin olumlu geçmesi sonucu aylık 1200 TL hesaplara aktarılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.