Gastro Kazık Şehri Gaziantep! Gaziantepliler Yiyemiyor! Patlıcan Kebabı 100 Lira, Nohut dürümü artık 14 lira! Bildiğiniz Beyran-Paça 65 Lira! Fotoğraftaki yemekleri yiyebilmek artık hayal!

Gastro Kazık Şehri Gaziantep! Gaziantepliler Yiyemiyor! Patlıcan Kebabı 100 Lira, Nohut dürümü artık 14 lira! Bildiğiniz Beyran-Paça 65 Lira! Fotoğraftaki yemekleri yiyebilmek artık hayal!
Gaziantep'te Korona virüs salgınının etkisiyle kurlarda yaşanan artışla beraber yemek fiyatları daha da el yakar hale geldi.

2015 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılan  Gaziantep, bu tarihten itibaren Gastronomi Şehri olarak anılmaya başlamıştı. Uluslararası GASTROANTEP Festivali ile lezzetlerini dünyaya tanıtan Gaziantep’te pahalılıkta giderek artıyor.

NOHUT DÜRÜMÜ 14 LİRA!
Son dönemlerde ise pandemi, döviz krizi, elektrik faturaları ve maliyet artışları nedeniyle, kent genelinde yöresel lezzetlere arka arkaya zam yapılıyor. Nohut dürümünün daha 12 TL’den satıldığı kentte son olarak beyran fiyatlarına zam yapıldı.

BEYRAN 65 LİRA!
Daha önce 35 lira dolayında satılan beyranın fiyatı, geçtiğimiz gün yapılan zam ile 42 liraya yükseldi. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan beyranın fiyatındaki bu artış, vatandaşların da gündeminde yer aldı. Sosyal medya hesaplarından duruma tepki gösteren vatandaşlar, pahalılık ile birlikte yöresel lezzetleri artık tadamaz olduklarını söylediler.

PATLICAN KEBABI 100 LİRA!

Gaziantep'in en sevilen kebaplarından olan patlıcan kebabı Gaziantep'liler artık uzaktan bakıyor...

KATMERİN FİYATI 85 LİRA
Yine sabah kahvaltılarının değişmez lezzetlerinden olan Katmere zam yapıldığı öğrenildi. Kent genelinde 50 liradan başlayan fiyatlardan satılan katmerin fiyatının kimi mekanlarda 85 liraya yükseldiği öğrenildi.

BAKLAVA 220 LİRA! BÜLBÜL YUVASI 320 LİRA! ŞÖBİYET 300 LİRA!

GAZİANTEP'E GELEN BİR TURİST BİR TABAK YUVARLAMAYI 74 LİRAYA , LAHMACUNU 18 LİRAYA, BİR PORSİYON KIYMAYI 90 LİRAYA YEMEKTE...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.