Bakan Yardımcısı Tancan’dan büyük müjde

Bakan Yardımcısı Tancan’dan büyük müjde
Enerji Bakan Yardımcısı,Gaziantepli başarılı bürokratlardan Abdullah Tancan,Türkiye’nin en büyük toplu konut projesi olan Gaziantep Kuzeyşehir ve BUSEM’de sağlıklı elektrik ihtiyaçlarının karşılanması için Kuzey şehir ile Taşlıca trafo merkezinin hizmete alındığını duyurdu.

Enerji Bakan Yardımcısı, Gaziantepli başarılı bürokratlardan Abdullah Tancan, Türkiye’nin en büyük toplu konut projesi olan Gaziantep Kuzeyşehir ve BUSEM’de sağlıklı elektrik ihtiyaçlarının karşılanması için Kuzey şehir ile Taşlıca trafo merkezinin hizmete alındığını duyurdu.

Gaziantepli, Enerji Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, yaptığı açıklamada, “Kuzeyşehir’de ikamet eden vatandaşlarımızın daha kaliteli elektrik kullanmalarını sağlayacak Kuzeyşehir Trafo Merkezi ile Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezindeki vatandaşlarımızın elektrik ihtiyaçlarını karşılayacak Taşlıca Trafo Merkezinin yapımı tamamlanıp devreye alınmıştır. Hayırlı olsun”dedi.

KUZEYŞEHİR TOPLU KONUT PROJESİ HAKKINDA

Şehitkâmil ilçesi sınırları içerisinde, Gaziantep kent merkezi ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanının kuzeyinde yaklaşık 1100 hektarda plan çalışması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından tamamlanarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nce 29 Kasım 2018 tarihinde onaylandı. 250 bin nüfusun yaşayacağı Kuzeyşehir, 8 bin 500 dönüme kurulacak. Bu rakamın 1500 dönümünü belediye aldı. Mahallenin yeşil alanla çevrelenmesi, farklı ölçeklerde meydanların oluşturulması, araç yollarının sınırlandırılması, engellilerin kullanımını da içeren otoparklarla, ulaşım ağının ağırlıklı olarak yaya öncelikli ele alınması, projenin temel tasarım ilkelerini oluşturacak. Proje tamamlandığında konutlar 4 katlı olan 2+1, 3+1 ve 4+1 evleri içeren bir tasarım ortaya çıkacak. Kuzeyşehir projesi kapsamında yapılan planlamayla 454 hektar konut alanı tasarlanacak, plan çalışmasında yatay mimari esas alınacak.

BUSEM HAKKINDA

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 31 Mart 2019 Mahalli Seçimleri öncesinde açıkladığı Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi (BÜSEM) Projesi’ne yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda 1 milyon 800 bin metrekarelik alana kurulan Fıstıkçılar, gıda toptancıları, nakliyeciler, baharatçılar ve TIR dorsecileri tek bir merkezde toplayacak olan BÜSEM, sanayi kentin yeni imajı olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.