Hüsnü Dumlu İmam Hatip Ortaokulu törenle açıldı

Hüsnü Dumlu İmam Hatip Ortaokulu törenle açıldı
100. Yılda 100 Hayırsever Projesi kampanyasında protokolleri yapılan Hüsnü Dumlu İmam Hatip Ortaokulu’nun resmi açılışı bugün sabah saatlerinde gerçekleştirildi.

  Şehitkamil İlçesinde bulunan okul bahçesinde düzenlenen açılış törenine, Vali Davut Gül’ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Hayırsever Ahmet Deniz, diğer protokol üyeleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Yapılan törende konuşan Vali Davut Gül: “Her gün başka bir okulda hayırseverlerimizle hayırlı bir iş için bir araya geliyoruz. Deniz ailesi sadece bu okul için değil bundan önceki okullarda da hayırlarını esirgemeyerek eğitim adına çok sayıda hizmetlerde bulundu” diyerek katkılarından dolayı Deniz ailesine ve törene katılan herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk İmam Hatip Ortaokulu’nu yaptıran Ahmet Deniz’in birkaç okul sağlık kompleksi ve hayır kurumunun yaptırılmasında da katkıları olduğunu dile getirerek Ahmet Deniz ve ailesinin hayırlarının devamını diledi ve kendilerine teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de, “Bugün 40 derslikli bu okulun açılışını yapmak üzere sizlerle birlikteyiz. Okulumuz 40 derslikli modern bir okul; 369 öğrencimize 36 öğretmenimizle hizmet veriyor. Her alanda Gaziantep'e sesini duyuran, Bilim Sanat projeleri alanında, kendilerinden söz ettiren çok güzel çocuklar yetiştireceğiz. Ayrıca sayın Deniz, baba dostu ve hocası olan Hüsnü Dumlu adına Okulu yaptırıyor. Katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Hayırsever Ahmet Deniz ise konuşmasında, okula ismi verilen Hüsnü Dumlu’nun çok muhterem bir insan olduğunu ve kendisinin manevi babası olduğunu ifade etti. Hüsnü Dumlu ismini bu okulda yaşatmak istediklerini vurgulayan Deniz, yapılan okulda vatana millete hayırlı nesiller yetişmesini diledi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından okunan dualar eşliğinde kurdele kesilerek açılış yapıldı. Akabinde okulun kütüphanesi, konferans salonu ve sınıflar gezildi. Vali Gül, Hayırsever Zeynel Abidin Kaplan ve beraberindeki heyet öğretmenlerle bir araya gelerek okulun bir ihtiyacı olup olmadığını sordu. Toplu fotoğraf çekiminin ardından açılış sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.