İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz: Evlerin önünden korkarak geçiyoruz

"İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, TBMM’de bir konuşma yaparak, Gaziantep başta olmak üzere, birçok ilimizde uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığını dile getirdi.

“ Evlerin Önünden Korkarak Geçiyoruz”!..

Prof. Dr. Filiz konuşmasında; “Gençlerimiz, çocuklarımız ve toplumumuz için ciddi bir tehlike oluşturan uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı sorunu her geçen gün büyümektedir. Seçim bölgem Gaziantep'te bizzat görüştüğüm birçok mahalle sakini metruk ev ve binaların içinde uyuşturucu, özellikle "ateş, buz" denilen metanfetamin kullanımı ve satışının yapıldığını, bu evlerin önünden korkarak geçtiklerini, çocukları için endişe ettiklerini ifade ettiler. Vatandaşlar, söz konusu yerlerde gençlerin ve çocukların uyuşturucu maddeye kolaylıkla ulaşabildiklerini, uyuşturucu temini için de ayrı bir asayiş sorunu olan hırsızlık vakalarının arttığını dile getirdiler.” dedi.
Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz konuşmasının devamında, sorunun önlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığının tüm boyutlarıyla araştırılması ve sorunun çözülmesi için ilgili bakanlıkların, eğitim kurumlarının ve üniversitelerin koordineli bir çalışma yapmaları gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.