Gaziantep'in Ucube'si Olan Anatolian Otel Ne Zaman Yıkılacak? İhale Neden İptal Edidi? Yeni Yıkım İhalesi Tarihi Ne Zaman?

Gaziantep'in Ucube'si Olan Anatolian Otel Ne Zaman Yıkılacak? İhale Neden İptal Edidi? Yeni Yıkım İhalesi Tarihi Ne Zaman?
Şehitkamil ilçesinde yer alan ve zemin katında çökmelerin yaşandığı atıl haldeki ve yıkılması halinde dehşet yaşatacak 11 katlı The Anatolian Otel hakkında karar verildi. 2008 yılında 27 milyon Euro harcanarak hizmete açılan ve atıl halde buluna otel binası tehlike oluşturduğu için Şehitkamil Belediyesi tarafından yıkılacağı duyuruldu. 22 Mart tarihinde yapılması beklenen ihale iptal edilmişti. Valilik tarafından yıkım ihalesi iptal edilen Anatolian Otelin akıbeti, merak konusu oldu.

Bir zamanlar kentin en lüks otellerinden olan Anatolian Otel, kötü görüntüsü ve sık sık meydana gelen kötü olaylarla anılıyor. Bölge esnafı ve vatandaşın korkulu rüyası haline gelen otelin kapalı otopark bölümünde geçtiğimiz Mart ayında meydana gelen çökme, tehlikenin geldiği boyutu gözler önüne serdi. Tepkiler üzerine açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, Anatolian Otel’in yıkımıyla ilgili sürecin tamamlandığını ve otelin Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılacağını açıklamıştı.

BELEDİYE İHALEYE ÇIKTI!

Vali Gül’ün açıklamalarının ardından gözler Şehitkamil Belediyesi tarafından başlatılacak olan yıkım çalışmalarına çevrildi. Şehitkamil Belediyesi de yıkık işi için geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkacağını duyurdu. İlangovtr’de yayımlanan ilana göre: “Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Mücahitler Mah. Gazi Muhtarpaşa Bulvarı üzerinde bulunan 1050 ada, 2 parselde bulunan eski Anatolia Otel’in yıkımı işi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir” denildi.

İHALE İPTAL EDİLDİ…

Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden yayımlanan ihalede, Anatolian Otel için yapılacağı duyurulan ihalenin iptal edildiği görüldü. 15 Mart tarihinde iptal edilen ihalenin iptal gerekçesi ise kafalarda soru işaretlerine neden oldu. İptal gerekçesinde, “Gaziantep Valiliği tarafından yıkım işleminin durdurulması yönünde gönderilen yazıya istinaden” ifadeleri yer almıştı.

YIKILACAK MI?

Valilik tarafından yıkım ihalesi iptal edilen Anatolian Otel’in yıkımıyla ilgili aradan geçen 2 aylık dönemde hiçbir çalışma yapılmaması bölgede bulunan esnafın da gündeminde. Olumsuz olaylar ve meydana gelen çökmeler ile gündeme gelen otelin bir an öce yıkılması ile bölge esnafının rahat bir nefes alması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.