Şaşırtıcı İnternet İstatistikleri - 2022

Şaşırtıcı İnternet İstatistikleri - 2022

İnternetsiz bir hayat artık düşünemeyiz. Faturaları internet üzerinden ödüyor, yakınlarımızla iletişime geçmek için internetten faydalanıyoruz. Dünya genelinde yüksek internet kullanımı çok veri elde edilmesine ve ilginç istatistiklerin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Türkçe konuşanların en çok kullandığı parola 123456!

ExpressVPN’in ülkelere göre en yaygın parolalar infografiğine göre, Türkçe konuşanlar arasında en çok kullanılan parola 123456! Türkçe konuşanlar tarafından en yaygın kullanılan 10 parola aşağıdaki gibi:

Ülkelere Göre En Yaygın Parolalar

Aynı araştırmaya göre, dünya genelinde en çok kullanılan parolalardan en ilgi çekici olanları aşağıdaki infografikten inceleyebilirsiniz.

Password yani parola kelimesi İngilizce konuşanlar arasında en çok kullanılan parolalardan biri. Almanca konuşanlar passwort kelimesini yaygın bir şekilde parola olarak kullanırken İtalyanca konuşanlar futbol takımı Juventus’u parolaları olarak kullanmayı yaygın bir şekilde tercih ediyor.

Türkiye en çok adblocker (reklam engelleyici) kullanan ülkelerden biri!

Wearesocial ve Hootsuite araştırmasına göre, Adblocker (reklam engelleyici) tarayıcı eklentileri, dünyada 16-64 yaş arası internet kullanıcılarınının yüzde 37’si tarafından kullanılıyor. 16-64 yaş arası internet kullanıcılarından en çok adblocker kullanan ilk 10 ülke aşağıdaki şekilde:

Vietnam

Çin

Endonezya

Güney Afrika

Tayvan

Hong Kong

Türkiye

Avusturya

Almanya

Yunanistan

İnternet kullanıcılarının reklam engelleyici eklenti tercih etmelerinin öncelikli sebepleri yapılan araştırmaya göre çok fazla reklama maruz kalıyor olmak; reklamların internet deneyimini aksatması; gizliliği sağlamak; ilgili olmayan reklamlar görmek; uygun olmayan reklamlar görmek ve cihaz performansını arttırmak.

4. İnternet kullanmayan nüfusun Doğu Asya’da 460 milyon kişi olduğunu biliyor musunuz?

Birleşik Milletler, internet erişimini temel bir insan hakkı olarak tanımlamış olsa da dünya genelinde milyonlarca insan internete erişim sağlayamıyor. İnternete erişimi olmayan kişi sayısı Kuzey Afrika’da 92 milyon, Orta Afrika’da 142 milyon, Doğu Afrika’da 341 milyon, Batı Afrika’da 241 milyon ve Güney Afrika’da 23 milyon. Orta Afrika’da her 7 kişiden sadece 1 kişi elektrik imkanına sahip. (Wearesocial & Hootsuite)

5. İnternette en az vakit geçiren ülke Japonya!

Günde 4 saat 26 dakika ortalama ile internette en az vakit geçiren ülke Japonya! 16-64 yaş arası internet kullanıcıları arasında internette en çok vakit geçiren ülke ise yaklaşık 11 saat ile Güney Afrika! (Wearesocial & Hootsuite)

Türkiye’de günde ortalama geçirilen online süre ise 8 saat ile dünya ortalamasının bir saat üstünde. En çok online zaman geçiren ilk 10 ülke aşağıdaki gibi:

Güney Afrika

Filipinler

Brezilya

Kolombiya

Arjantin

Malezya

Tayland

Meksika

Endonezya

Birleşik Arap Emirlikleri

400 milyondan fazla internet kullanıcısına sahip olan Çin’de günlük ortalama geçirilen online süre ilginç bir şekilde 5 saat 15 dakika.

6. Dünya genelinde sosyal medyada geçirilen ortalama süre günde 2 saat 27 dakika!

Android kullanıcıları tarafından her ay sosyal medya platformlarında geçirilen ortalama süre aşağıdaki gibi:

Youtube - Ayda 23.7 saat

Facebook - Ayda 19.6 saat

WhatsApp - Ayda 18.6 saat

Instagram - Ayda 11.2 saat

Tiktok - Ayda 19.6 saat

Facebook Messenger - Ayda 3 saat

Twitter - Ayda 5.1 saat

Telegram - Ayda 3 saat

Line - Ayda 11.6 saat

Snapchat - Ayda 3 saat

Android telefonlar üzerinden Tiktok’ta geçirilen süre dünya genelinde ortalama 19.6 saat. Bu rakam Birleşik Krallık’ta 27.3 saat, Rusya’da 26.3 saat ve Amerika’da 25.6 saat. Tiktok bu sene dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya platformları listesinde ilk 10’da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.