İkinci el otomobilde kapora vurgunu

İkinci el otomobilde kapora vurgunu
Türkiye genelinde ikinci el araç satışlarının yapıldığı internet siteleri ve sosyal medyayı kullanan dolandırıcılar, başkalarının araçlarını satışa çıkararak, bir çok kişiden kapora alıp yollarını buldukları öğrenildi. Kapora dolandırıcılığının boy gösterdiği ikinci el araç satışlarında vatandaşların daha dikkatli olması konusunda uyarılar yapılıyor.

Sıfır araçlarda KDV ve yedek parça sıkıntısının arttığı şu günlerde vatandaşlar çareyi ikinci el araç almakta bulurken, rağbetin arttığı ikinci el araçların satışı genelikle bazı internet sitelerinde satışa çıkarılıyor. Bunu fırsat bilen dolandırıcılar ise kendi araçları olmayan başkanın aracını kullanarak müşteriden kapora aldıkları ve bir daha telefonlara dahi çıkmadıkları ileri sürüldü.

ÖNCE KAPORA İSTİYORLAR, SONRA KAYIPLAR
Kapora dolandırıcılığının arttığı ikinci el araç satışında vatandaşların dikkatli olması istendi. Bu tip dolandırıcıların başkalarının araçlarını internet sitesinden kopyalarak uygun fiyata satışa sundukları ve arayan müşterilerden ise yüksek miktarda kapora isteyerek vatandaşları dolandırmaya kalkıştıkları kamuoyunda konuşuluyor. İkinci el araç satışıyla ilgili vatandaşların daha güvenli kişilerden ve galerilerden almaları istenirken şu anda Türkiye genelinde bu tip dolandırıcı sayısının arttığı gelen bilgiler arasında.

YEDEK PARÇADA BÜYÜK OYUN
Pandemi nedeniyle son iki yıldan buyana araçlarda yaşanan yedek parça sorunu nedeniyle İzmir başta olmak üzere bir çok ilde de yedek parça dolandırıcılığı boy göstermeye başladı. Vatandaşların almak istediği yedek parçaların kendilerinde mevcut olduğunu ve ödeme yapmaları halinde göndereceklerini söyleyen bu tip dolandırıcılar, parayı aldıktan sonra müşterinin telefonuna dahi bakmadıkları öğrenilirken, bundan dolayı yedek parçada da büyük oyun oynandığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.