Gaziantep’in eski yerleşim yerlerinden olan Tışlaki Mahallesi’nde vatandaşlar isyan ediyordu! Mahalleli rahat bir nefes aldı!

Gaziantep’in eski yerleşim yerlerinden olan Tışlaki Mahallesi’nde vatandaşlar isyan ediyordu! Mahalleli rahat bir nefes aldı!
Kentin eski yerleşim yerlerinden olan Tışlaki Mahallesi’nde, madde bağımlıları ve hırsızların mesken tuttuğu, metruk yapıların yıkımına başlandı. Şahinbey Belediyesi tarafından ilk etapta Kekeç Sokakta bulunan 10, 12 ve 14 nolu metruk yapıların yıkımı gerçekleştirildi. Kala yapıların dar sokaklarda yer alması nedeniyle yıkım tamamlanamazken mahalle sakinleri, metruk yapıların yıkımıyla rahat bir nefes aldı.

Gaziantep’in eski yerleşim yerlerinde olan Tışlaki Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, madde bağımlıları ve hırsızların neden olduğu sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştı. Yoğunlaşan hırsızlık olayları ve madde bağımlılarının neden olduğu sorunların çözümü için yetkililerden yardım bekleyen mahalle sakinlerinin beklediği haber sonunda geldi.

Tışlaki Mahallesi, Kekeç Sokakta bulunan 10, 12 ve 14 nolu metruk yapılar, Şahinbey Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

5 METRUK YAPI DAHA YIKILACAK!

Gazetemize açıklamalarda bulunan Tışlaki Mahallesi Muhtarı Mehmet Nuri Dinler, uzun zamandır mahallede yaşanan sıkıntıların kaynağı olarak görülen metruk yapıların birer birer yıkılmaya başladığını kaydetti. Dinler, “Mahallemizde Kekeç Sokakta bulunan 1,10, 12 ve 14  ve Atıcılar Çıkmazında bulunan  2,4,5 ve 6 nolu metruk yapıların yıkımı için Şahinbey Belediyesi ile uzun zamandır görüşüyorduk. Bayram öncesinde mahallemize gelen ekipler, Kekeç Sokakta bulunan 10, 12 ve 14 nolu metruk yapıların yıkımını gerçekleştirdi.”

MADDE BAĞIMLILARI VE HIRSIZLARIN MESKENİ OLMUŞTU!

Sözlerini sürdüren Dinler, “Atıcılar Çıkmazında bulunan 2,4,5 ve 6 nolu metruk yapıların yıkımı ise sokağın oldukça dar olması nedeniyle yapılamadı. Buradaki yapıların makine yardımıyla yıkılamaması nedeniyle insan gücüyle yıkımı için Şahinbey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne yazı ile bildirim yapılacak. Kalan metruk yapıların da mahallemizden temizlenmesi ile madde bağımlıları ve hırsızların neden olduğu sorunların ortadan kalkacağına inanıyoruz. Bu yapıların yıkımı, mahalle sakinlerimizin de bir nebzede olsa rahat bir nefes almasını sağladı” diye konuştu.

VATANDAŞLAR, MAHALLEDEN AYRILDI

Tışlaki Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar ise, metruk yapıların neden olduğu sorunlardan dertli. Metruk yapıların varlığı nedeniyle madde bağımlıları ve hırsızlar mahalleye geldiğini söyleyen Mahalle sakinleri, “Mahallede su saatleri, elektrik, telefon ve internet kabloları, kapı ve pencereler dahil olmak üzere hemen her şey hırsızlar ve madde bağımlıları tarafından çalınıyordu. Yaşanan olumsuz olaylara dayanamayan komşularımız mahalleden ayrıldı.”

MAHALLE SAKİNLERİ YIKIMDAN MEMNUN

“Ancak metruk yapıların varlığı tehlikenin daha da artmasına neden oldu. Bu noktada belediyelerin ilgili birimleri ile yapılan sık görüşmeler neticesinde metruk yapıların yıkımı için adım atıldı. Bayram öncesinde mahallede bulunan üç metruk evin yıkılması bizleri sevindirdi. Umut ediyoruz ki kalan metruk yapılar da kısa süre içerisinde yıkılır, bizler de madde bağımlıları ve hırsızların neden olduğu sıkıntılardan tamamen kurtuluruz” ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.