Gaziantep’ten kim bakan olacak? Mehmet Şimşek Neden Olmuyor?

Gaziantep’ten kim bakan olacak? Mehmet Şimşek Neden Olmuyor?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs ayı içerisinde bir çok bakanı değiştireceği belirtilirken bu nedenle Gaziantep’in de Abdülhamit Gül’ün Adalet Bakanlığı’ndan istifasından sonra Ak Parti döneminde ilk kez bakansız kalması nedeniyle Gaziantep’li bir bakan getireceği söyleniyor.

Ak Parti Gaziantep il ve ilçe yönetimleri ile belediye başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la her görüşmelerinde, “Gaziantep’e mutlaka bir bakanlık vermelisiniz. Çünkü Gaziantep her zaman Ak Parti’nin 20 yıldan buyana kalesi” diye konuştular. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünlerde açıklayacağı kabinede Gaziantepli birinin mutlaka bakan olacağı tahmin ediliyor.

MEHMET ŞİMŞEK’TEN NEDEN VAZGEÇİLDİ?

Gaziantep’te sürekli ithal bakan gelmesinden dolayı rahatsızlık olduğunu öğrenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde Gaziantep’te bakanlık için adı geçen eski Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakan ve şimdiki Gelecek Partisi genel başkanı Ahmet Davutoğlu, eski başbakan yardımcısı Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a yakın olması nedeniyle vazgeçtiği öne sürüldü. Ayrıca Mehmet Şimşek’in Gaziantepli değil, Batmanlı olması da bakan olmasının önünde bir engel olarak değerlendirildiği ifade edildi.

GAZİANTEP İÇİN SÜRPRİZ İSİMLER VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantepli mevcut milletvekilerinden Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan ve Ali Şahin isimleri arasından da birini düşündüğü iddia edilirken şu an Gaziantep’e sürekli hizmetleri olan Ramazan Bayramı’nda da üç gün boyunca burada bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı olan Abdullah Tancan’ın yanı sıra Gaziantep’ten ünlü bir iş insanını da bakan olarak atayabileceği söyleniyor. Bu iş insanlarıyla ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın araştırmaları devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.