Seçim olsa Gaziantep’te hangi milletvekilleri kalır, hangileri gider? İttifakların adayları kimler olur?

Seçim olsa Gaziantep’te hangi milletvekilleri kalır, hangileri gider?  İttifakların adayları kimler olur?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük ihtimalle ya 6 Kasım 2022, yada 2023’ün Haziran ayında seçim yapması halinde Gaziantep’te mevcut 14 milletvekilinin hangisinin kalacağı ve yeni milletvekili adaylarının kimler olacağı kamuoyu tarafından merak ediliyor.

AK PARTİ’DEN UZER ADAY OLMUYOR, KİMLER KALIYOR?

20 yıldan buyana Ak Parti iktidarında Gaziantep her zaman en çok milletvekili çıkaran şehirlerin başında gelirken TBMM’de şu an 7 milletvekili bulunuyor. Ak Parti Gaziantep’ten bir önceki seçimde 8 milletvekili çıkarmıştı. Seçilen milletvekillerinin başında Abdülhamit Gül, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Ali Şahin, Müslüm Yüksel, Derya Bakbak ve Mehmet Kirazoğlu bulunuyor. Bunlardan Abdülhamit Gül Adalet Bakanı olunca milletvekilliğinden istifa etti ve Ak Parti’nin milletvekili sayısı 8’den 7’ye düştü. Ak Parti’de hem Gaziantep il başkanlığı hemde milletvekilliği yapan Ahmet Uzer’in yeni yapılacak olan seçimde aday olmayacağını açıklarken Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Ali Şahin, Derya Bakbak, Müslüm Yüksel ve Mehmet Kirazoğlu’nun da tekrar devam edip etmeyeceği konusunda son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği bildirildi.

CHP’DE YILMAZKAYA VE KAPLAN’IN DURUMU NEDİR?

CHP Gaziantep’ten iki milletvekili çıkardı. Bunlardan birisi Bayram Yılmazkaya ve diğeri de İrfan Kaplan. Hem Yılmazkaya, hemde Kaplan ile ilgili kararları yine CHP Genel Başkanı Kemal Kalıçdaroğlu’nun vereceği öğrenilirken millet ittifakında bulunan CHP, ittifak içerisinde bulunan gelecek partisinden mevcut il başkanı Bekir Öztekin’in sıralamaya koyup koymayacağı merak edilirken CHP’de yeni milletvekili adayları olacakların başında Gaziantep İnşaat Mühedisleri eski başkanı Gökhan Çeliktürk, CHP Şahinbey meclis üyesi Uğur Kalkan, Ali Peri ve Melih Meriç’in isimleri konuşuluyor. Ayrıca bunlara CHP Gaziantep İl Başkanlığına ismi geçen Reis Reisoğlu’nun da listede olacağı iddia ediliyor. Siyaset kızıştıkça CHP’de adayların daha çok artacağı iddia ediliyor.

MHP’DE ATAY’IN AĞIRLIĞI VAR MI? TAŞDOĞAN’IN DURUMU NEDİR?

MHP Gaziantep’te Muhittin Taşdoğan ile Sermet Atay milletvekili olarak seçildikleri ve yeni yapılacak olan seçimlerde bu iki vekilin devam edip etmeyeceği konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli karar verecek. Teşkilatlarda elinde bulunan Sermet Atay’ın daha şanslı olduğu öne sürülüyor. MHP kendi listelerinden girmediği takdirde Cumhur ittifakının listesinde MHP’li isimlerin de olacağı ifade edildi.

İYİ PARTİ’DE FİLİZ ADAY OLMUYOR

Gaziantep’te İyi Parti’nin milletvekili İmam Hüseyin Filiz bulunurken yapılacak olan seçimlerde büyük ihtimalle Filiz’in aday olmayacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra İyi Parti’de milletvekilliği aday yoğunluğunun yaşanacağı öğrenilirken bu adaylar arasında mevcut il başkanı Celal Yıldırım bulunurken, Ejder Demir, Can Tuğsuz, Mehmet Ay, Mustafa Altunbaş ve Mehmet Çopuroğlu’nun isimleri geçiyor.

HDP’DE TUĞRUL DEVAM EDECEK Mİ?

HDP’nin iki dönemden buyana milletvekili olan Mahmut Toğrul’un listede tekrar aday olup olmayacağı merak edilirken bir çok isminde HDP’den aday gösterilmesi beklendiği ifade edildi.

DEVA’DA ERTUĞRUL KAYA AĞIRLIĞI

Ak Parti’nin kuruluşunda Gençlik Kolları Başkanı olan Ertuğrul Kaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği yaptıktan bir süre sonra Ali Babacan’ın genel başkanlığını yaptığı Deva Partisi’nin il başkanlığına getirildiği ve büyük ihtimalle Deva’nın Gaziantep’te birinci sırasında Ertuğrul Kaya’nın olabileceği belirtildi.

GELECEK’TE ÖZTEKİN YA İYİ PARTİ, YADA CHP LİSTESİNDE OLABİLİR

Millet ittifakında yer alan Gelecek Partisi, Gaziantep’te Bekir Öztekin’in il başkanlığında etkili olmaya devam ederken büyük ihtimalle CHP ve İyi Parti’nin milletvekili isim listesinde Bekir Öztekin’in isminin yer alabileceği kaydedildi.

ZAFER PARTİSİ’NİN ADAYI PAMUK MU?
Zafer Partisi’nin genel başkanı Ümit Özdağ, daha önce Gaziantep MHP’de milletvekili seçildiği ve İyi Parti İstanbul Milletvekili olduktan sonra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile anlaşamayarak Zafer Partisi’ni kurdu. Suriyeli’lerle ilgili izlediği politika ile ilgili Suriyelilerin yaşadığı şehirlerde büyük oy toplarken Gaziantep’ten de büyük ihtimalle Mehmet Pamuk’un Özdağ tarafından milletvekili adayı olarak gösterileceği ileri sürüldü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.