Şefkat Eli Derneği Nedir?

Şefkat Eli Derneği Nedir?

Şefkat Eli Derneği adı üzerinde yoksul ve muhtaç olan tüm insanlara yardım etmeyi ve el uzatmayı kendisine borç bilen bir hayır grubudur. Bizler ilk kurulduğumuz yıl olan 2010'dan itibaren daima yoksul ve fakir olan halkı, bilakis mağduriyet yaşayan ve refaha eremeyen Suriye halkını koruyup destek çıkmayı kendimize hedef bildik. Bu sebeple en başta su kuyusu projelerimiz ile mağdur olan halkın su ihtiyacını gidererek hem aracı olan bizlerin hem de hayır sahiplerinin, hadisi şeriflerde övülen sadaka cariye yapma imkânını artırıyoruz. 

Şefkat Eli'nin En Önemli Görevi 

2013 yılından beri savaş içerisinde yaşayan ve can korkusu ile her sabaha uyanan Suriye' li Müslüman kardeşlerimizin en önemli ihtiyacı yemek ve gıdadır. En asıl ihtiyaçlardan olan ve insanın yaşamını devam ettirebilmesi için şart olan gıda ve yemek yardımını gerek kurban bağışı ile gerekse de verilen fitre ve zekâtlar sayesinde alınan gıda kolileri ile karşılamaya devam ediyoruz. Böylelikle hem halen daha zaman zaman çatışma halinde olan kardeşlerimize vefa borcumuzu ödeyerek onlara umut oluyor, hem de aynı zamanda zenginin fakire borcu olan zekât ve fitrelerin ulaşmasında yardımcı oluyoruz. 

Kıyafet Yardımını Önemsiyoruz 

Hayırseverlerin verdiği ya da kendisine dini bir borç oluşturan vatandaşların bizlere sunduğu adak kurbanı gibi gıda yardımlarının yanı sıra, aç ve açıkta kalan din kardeşlerimize giysi yardımını da unutmuyoruz. Soğuk kış aylarında evi ve sığınacak sıcak bir yuvası olmayan Suriye'li kardeşlerimizi ısıtmayı boynumuza borç biliyoruz. Tırlar dolusu kıyafeti güvenli bir şekilde ulaştırarak onları ve hayır yapan bize güvenen kişileri de sevindirmekten onur duyuyoruz. 

Şefkat Eli Derneğinin Projeleri 

Gerek gıda yardımı, gerekse de kıyafet yardımının yanında savaş mağduru olan insanların en önemli ihtiyacı olan ve sığınacak bir liman olacak ev ihtiyacını dert ediniyoruz. Bu sebeple internet üzerinden ya da diğer şekillerle göndereceğiniz her türlü bağış gibi briket ev çalışmamızı destekleyecek bağışlarınızı da kabul ediyor, bu alanda çalışma yapıyoruz. Halen daha süren faaliyetlerimiz için bize gönül rahatlığıyla ulaşabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için www.sefkateli.org.tr adresinden veya 444 33 50 iletişim numarasından derneğe ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.