Gaziantep’'te Koronavirüs 5 Bin Kişiyi Hayattan Kopardı! Binlerce Gaziantepli Hastalıktan Etkilendi...İşte Koronavirüs'ün Gaziantep Bilançosu

Gaziantep’'te Koronavirüs 5 Bin  Kişiyi Hayattan Kopardı! Binlerce Gaziantepli Hastalıktan Etkilendi...İşte Koronavirüs'ün Gaziantep Bilançosu
İki yıllık pandemi döneminin ardından yasaklar birer birer kaldırılırken, Covid-19 Salgınında, 100 bin civarında insan hayatını kaybettiği öğrenildi. Pandeminin etkisinin en fazla hissedildiği illerden olan Gaziantep’te de pandeminin bilançosu ağır oldu. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, 2 yıllık pandemi döneminde Gaziantep’ten 5 binden fazla insanın Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Mart 2020 tarihinde hayatımıza giren Covid-19 Salgını, dünyayı etkisi altına almış, ülkeler arası ve şehirler arası ulaşımın dahi kapanmasına varan tedbirler hayatımıza girmişti. Aynı dönemde hayatımıza giren HES uygulaması, açık ve kapalı alanlarda maske kullanımı zorunluluğu, sokağa çıkma yasakları, hastalığa karşı en etkili tedavi yöntemi olan aşının geliştirilmesiyle yerini Normalleşmeye bıraktı.


AÇIK HAVADA MASKE KULLANIM ZORUNLULUĞU VE HES UYGULAMASI KALDIRILMIŞTI

Aşı uygulamalarının yaygınlaşmasının ardından başlayan Normalleşme Dönemi ile birlikte vakaların azalması sonrası geçtiğimiz Mart ayında açık alanlarda maske kullanım ve HES kodu uygulaması kaldırıldı.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 2 BİN SEVİYESİNDE

Günlük vaka sayılarının 2 bin seviyesine gerilemesinin ardından ise geçtiğimiz gün toplanan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiyesi ile ülke genelinde açık alanlarda maske kullanım zorunluluğu da kaldırıldı.

KAPALI ALANLARDA MASKE ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Yasakların kaldırıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “3 yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulaması vakalar 1000'in altına düşene kadar devam edecektir. İleri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı olanların maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir. Kronik hastalığı olanlar ve yaşlılarımızın aşıları özellikle hatırlatma dozlarını ihmal etmemelerini önermektedir” ifadelerini kullandı.

BİLANÇO AĞIR OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Gaziantep’te de sağlık kuruluşları ve toplu taşıma araçları dışında kalan alanlarda maske kullanım zorunluluğu kaldırıldı. Covid-19 yasaklarının kaldırılması ile birlikte vatandaş rahat bir nefes alırken, 2 yıllık pandeminin bilançosu ise ağır oldu.

5 BİNDEN FAZLA İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

Ülke genelinde 100 bin civarında insan Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Gaziantep’te binlerce insanın pandemi nedeniyle hayatını kaybettiği biliniyordu. Geçtiğimiz gün pandemi sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, 2 yıllık pandemi döneminde Gaziantep’te 5 binden fazla sayıda insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

İl Müdürü Tiryaki’nin bu açıklamaları, pandeminin kentteki etkisini de ortaya koymuş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.