İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 365 gün içerisinde 5 bin korucu inşallah uzman çavuşluğa geçmiş olacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:  365 gün içerisinde 5 bin korucu inşallah uzman çavuşluğa geçmiş olacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '365 gün içerisinde 5 bin korucu inşallah uzman çavuşluğa geçmiş olacak. Daha fazla varsa daha fazla da olur. Bu, dünyanın hiçbir noktasında gerçekleşmeyecek bir olaydır ve bu da Cumhurbaşkanımızın talimatıdır.' dedi.

Beraberinde İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Bingöl'e gelen Bakan Soylu, bir düğün salonunda güvenlik korucularıyla iftar yaptı.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, terör örgütünün yıllardır ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalıştığını, Türkiye'nin kardeşliğine kurşun sıktığını, bu coğrafyaya acı, gözyaşı ve kandan başka bir şey vermediğini söyledi.

Güvenlik korucularının terör örgütüne karşı asker, polis ve jandarmayla aynı safta, yan yana ve omuz omuza mücadele ettiğine işaret eden Soylu, güvenlik korucularına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini belirtti. Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Binlerce kilometre uzaktan bu coğrafyaya elbise biçmeye çalışanlar ne sizin yaşadıklarınızı ne sizin çektiklerinizi ne mücadelenizi ne de mücadele azminizi ve kararlılığınızı biliyor. Bizden daha zengin olabilirler ama insanının kendi toprakları, ülkesinin birliği, ay yıldızlı bayrağı, ezan-ı Muhammedi için ne yapacağının farkında değiller. Onun için bu salon sadece iftar sofrasında bir araya gelinen bir salon değil. Bu salonda şu an şehitlerimiz var. Sizlerin taşıdığı sorumluluklar var. Sizinle birlikte taşıdığımız yükümlülükler ve sorumluluklar var. Sadece dünden bize emanet edilen sorumluluklar değil, aynı zamanda gelecek nesillerimize huzur ve güven içerisinde bırakabileceğimiz bir sorumluluk var."

- "Şehit verdiniz, gazi oldunuz ama bu toprakları onlara teslim etmediniz"

Bakan Soylu, güvenlik korucularının 1985 yılından beri devam eden bu müessesede bayrağı onurlu bir şekilde taşıdıklarını ve bu toprakları bölmek isteyenlere fırsat vermediklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Hepiniz dik, cesaretli kuvvetli ve kudretlisiniz ve buradasınız. Peki bu topraklara eziyet eden, çocuklarımızın geleceğini ellerinden almaya çalışanlar, esnafı haraca bağlayanlar, akşam 'Acaba sokağa çıkılacak mı çıkılmayacak mı?' diye milletimizi endişeye sevk edenler, onlar nerede? Size onun için müteşekkiriz. Allah sizden razı olsun. Siz bu ülkeyi korkutmaya çalışanları korkuttunuz. Siz bu ülkeyi korkutmaya çalışanların peşinden gittiniz, şehit verdiniz, gazi oldunuz ama bu toprakları onlara teslim etmediniz. Bingöl'ün, Genç'in, Solhan'ın, Yedisu'nun ve Kiğı'nın çocukları, 'Atalarımız, dedelerimiz bizi terör örgütüne boyun eğdirmediler, huzur içerisinde güçlü ve büyük Türkiye'de yaşamamız onların sayesinde.' diye bu mübarek gecelerde ellerini açacaklar, 100 yıl sonra dua edecekler. Bundan büyük şeref yoktur."

- "Hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye'yi de inşa edeceğiz"

Güvenlik korucularının sadece bir terör örgütüne karşı mücadele ortaya koymadıklarına dikkati çeken Soylu, "Amerika, Avrupa onlarla beraber. Binlerce tır malzemeyle, lojistikle, paralarıyla onları ayakta tutmaya çalışan Batı'ya meydan okudunuz. Büyük işler yaptınız, büyük işler başardınız ama önümüzde yapacak daha çok iş var. Hep birlikte nasıl huzuru ve güveni inşa ediyorsak aynı şekilde hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye'yi de inşa edeceğiz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.