Gaziantep Şehir Hastanesi Yine Olmadı! Nisan Ayı'nda Başlanacak Denmişti Yine Tek Çivi Çakılmadı!

Gaziantep Şehir Hastanesi Yine Olmadı! Nisan Ayı'nda Başlanacak Denmişti Yine Tek Çivi Çakılmadı!
1875 yataklı Şehir Hastanesi’nde Nisan ayında hisse devri işlemlerinin tamamlanıp çalışmaların sürmesi planlanırken beklenen olmadı. RMİ Rönesans Medikal Taahhüt İnşaat AŞ tarafından Mart ayında işveren konumuyla yapılan 590 milyon 409 bin 886 TL’lik ihalede sözleşme sürecinin iptal edildiği ortaya çıktı. 1875 yataklı Şehir Hastanesi ile ilgili ihale sözleşmesinin, “İşverenin, iş yerini teslim alamaması” nedeniyle iptal edildiği öğrenildi. 1875 Yataklı Şehir Hastanesi inşaatına yine başlanamadı

Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Nisan ayında başlanacak demişti!
1875 yataklı Şehir Hastanesi’nde Nisan ayında hisse devri işlemlerinin tamamlanıp çalışmaların sürmesi planlanırken beklenen olmadı. RMİ Rönesans Medikal Taahhüt İnşaat AŞ tarafından Mart ayında işveren konumuyla yapılan 590 milyon 409 bin 886 TL’lik ihalede sözleşme sürecinin iptal edildiği ortaya çıktı. 1875 yataklı Şehir Hastanesi ile ilgili ihale sözleşmesinin, “İşverenin, iş yerini teslim alamaması” nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.  1875 Yataklı Şehir Hastanesi inşaatına yine başlanamadı...

Yapımına 2013 yılında başlanan Şehir Hastanesi İnşaatı, yılan hikayesine dönüştü. Firmalar arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle aylardır yapımına devam edilmesi beklenen hastanede, çalışmalara halen başlanmadı. Geçtiğimiz yıllarda 2018,2019, 2020 ve 2021 yılında tamamlanacağı açıklanan hastanenin firmalar arasındaki sorunların çözülememesi nedeniyle 2023 yılında tamamlanacağı açıklanmıştı. Fakat gelinen süreçte hastane inşaatı öylece ortada kaldı.

MALİYETİ 636 MİLYON EURO!

Yatırım bedeli 636 milyon Euro olarak açıklanan 1,875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi’nin yapımını WeBuild, K ayı İnşaat, Samsung C&T ve Actus Portföy’den oluşan dörtlü bir konsorsiyum üstlenmişti. Konsorsiyum, bir kısmı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Avrupa Yatırım Bankası’ndan (EIB), bir kısmı ise Korea Eximbank ile K-Sure tarafından verilen garantiyle yaklaşık 480 milyon Euro tutarında proje finansmanı kredisini 2017 yılında temin etmişti.

REKABET KURULU’NDAN İZİN ÇIKTI

Rekabet Kurulu, yapımı yıllardır yılan hikayesine dönen ve ortaklar arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle inşaatı durdurulan Gaziantep Şehir Hastanesi’nin Rönesans ve Meridiam tarafından devralınmasına izin verdi. Rekabet Kurumu’nun internet sitesi rekabet.gov.tr’de yer alan açıklamada; Gaziantep Hastane Sağlık Hizmetleri İşletme ve Yatırım A.Ş.’nin doğrudan kontrolünün Webuild SPA (eski ticari unvanıyla Salini Impregilo SPA) ve K ayı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait hisselerin tamamının ve Samsung C&T Corporation’a ait yüzde 2 hissenin satın alınması yoluyla Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş. ve Meridiam tarafından devralınması işlemine onay verildiği bildirilmişti.

İŞLEMLER HALA BİTMEDİ!

Edinilen bilgiye, Rönesans İnşaat’ın Şehir Hastanesi İnşaatını devraldığı ancak işlemin üç ayaklı olarak işlendiği öğrenildi. Buna göre, Sermaye Piyasası Kurulu onay verdi, Kamu Aydınlatma Platformuna bilgi verildi, hisse devri aşamasında bunulduğu öğrenildi. Hisse devri tamamlanmadığı için firmanın resmi açıklama yapmadığı öğrenildi. İl Sağlık Müdürlüğüne yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, firma resmi olarak işi teslim aldığı ancak iş ve işlemlerle ilgili prosedürlerin devam ettiği bildirildi.

“NİSAN AYINDA BAŞLIYOR” DEMİŞTİ!

Geçtiğimiz Mart ayında Gaziantep’e gelen Adalet eski Başkanı Abdulhamit Gül, 1875 yataklı Şehir Hastanesi ile ilgili bürokratik işlemlerin tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Gül, “1875 yataklı Şehir Hastanesi ile ilgili hisse devir ve bürokratik işlemler tamamlanmak üzere. Nisan ayı içerisinde çalışmalar başlanacak” ifadelerini kullandı.

Adalet eski Bakanı Abdulhamit Gül’ün açıklamalarının ardından Nisan ayında başlanacağı ifade edilen çalışmalarda beklenen olmadı.

“İŞVEREN İŞ YERİNİ TESLİM ALAMADI”

Son edinilen bilgilere göre, hisse devri işlemlerinin Nisan ayı sonuna yaklaşılan şu günlerde tamamlanamadığı, RMİ Rönesans Medikal Taahhüt İnşaat AŞ tarafından Mart ayında iş veren konumuyla yapılan 590 milyon 409 bin 886 TL’lik ihalede sözleşme sürecinin iptal edildiği ortaya çıktı. Sözleşme sürecinin iptali konusunda yapılan bildirimde, “İşverenin iş yerini teslim alamaması” ifadeleri yer aldığı bildirildi.

1875 Yataklı Dev Hastane ile ilgili bürokratik engellerin bir türlü aşılamaması nedeniyle başlayamayan Hastane, kentte bir türlü tamamlanamayan projeler arasındaki yerini alacak gibi…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.