Gaziantep’te un sanayicileri dert küpü Buğdayı pahalı alıyoruz, vatandaşa ucuz ekmek satmak için çare arıyoruz

Gaziantep’te un sanayicileri dert küpü  Buğdayı pahalı alıyoruz, vatandaşa ucuz ekmek satmak için çare arıyoruz
Un sanayisinin dev isimleri iftar yemeğinde buluştu. Gaziantep’in ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin önemli un sanayicilerinin katıldığı iftar yemeğinin ardından yapılan konuşmalarda bölge sanayiciliğine ve tarım politikalarına ilişkin demeçler verildi.

Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği (GUSAD) üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi. Gaziantep’in ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin önemli iş insanlarının ve il müdürlerinin bir araya geldiği iftar yemeği Grand Hotel’de düzenlendi. İftar yemeğinin ardından çeşitli konuşmalar gerçekleştirilirken bölgenin un sanayiciliğine ve hükümetin tarım politikalarına dair demeçler verildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren GUSAD Başkanı Mesut Çakmak “Yaklaşık iki yıldır zor bir süreçten geçiyoruz. Gerek iç gerekse dış piyasada yükselen gıda ve enerji piyasası bizi zor durumda bıraktı. Bu yüzden de bu süreçte tabiri caizse taşıma suyla değirmen çevirmeye çalıştık. Ancak hükümetimiz yükselen piyasalar karşısında fiyatları belli bir seviyede tutmaya çalışıyor. Ayrıca fırıncı esnaflarımızla da un sanayicileri olarak hiçbir problemimiz yok. Gaziantep’te yer alan yaklaşık 60 un fabrikası ve 100’ü aşkın üyemizle güçlü bir dernek yarattık” ifadelerini kullandı.


TARIM POLİTİKAMIZDA DÜZENLEME ŞART!

Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy un sanayisinin piyasadaki önemine ve tarım politikalarına değindi. İncesoy “Pandemiden dolayı piyasalar çok zarar gördü. Ancak ülke olarak asıl sorunumuz emtia fiyatlarındaki aşırı yükselme ve tarım politikalarında yaşanan problemlerden ibarettir. Dışa bağımlı olarak ihracata girmek ve savaş kriziyle karşılaşmamız bizi hazırlıksız yakaladı. Bu yüzden sulu tarıma ve en az beş yıllık kalkınma planına geçilerek bir atılım gerçekleştirmemiz gerekiyor. Genel tarım politikamızı düzenlememiz şart. Sanayicilerimizin işi zor çünkü ülkede yetişen buğday ürünlerimiz yeterli sayıyı maalesef karşılayamıyor. Ancak herşeye rağmen işletmecilerimizi ve sanayicilerimizi zor bir işe giriştikleri için takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.


PİYASADAKİ SORUNLARI AŞACAĞIZ

Gaizantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı da konuşma gerçekleştirenler arasındaydı. Akıncı “Sağolsun Toprak Mahsulleri Ofisi bizleri daima hep destekledi. Her ne kadar dış piyasada pandemiden ve Rusya-Ukrayna savaşından dolayı bir takım sorunlar yaşansa da bu süreçten de kolaylıkla çıkabileceğimizi düşünüyorum” sözlerini kullanarak temennilerde bulundu. Ayrıca Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu konuşmasında un piyasasına dair demeçler verdi. Tiryakioğlu “Sayın Mesut Çakmak bölgedeki rolünü ulusala yayarak sektördeki ağırlığını ortaya koydu. Ayrıca sahip oldukları sektörel güç sayesinde devletin buğday ve un politikalarını yönlendirme gücüne sahipler. Bu güç birbirimize olan samimiyetimizden geliyor. Ticaret borsası olarak GUSAD’ın daima arkasındayız” sözleriyle desteklerini dile getirdi.


TMO OLARAK DAİMA GÖREVDEYİZ

Toprak Mahsulleri Ofisi Baş Müdürü Maşuk Bayraktar Gaziantep’tekiun durumuna dair demeçlerde bulundu. Bayraktar “Önümüzdeki kritik hafta olan bayram haftasını atlatmamız önemli. Kentimizde un sorununu duymakm istemiyoruz ve bunun yaşanmaması adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sayın dernek üyelerinin de bu konuda desteklerini vereceklerinden hiç şüphem yok” sözlerini kullandı.


TÜKETİCİYİ VE ÜRETİCİYİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ

Gaziantep Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan sektörde üreticiyle tüketiciyi bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Karayılan “Hem Gaziantep’te hem de bölgede un sanayisini geliştirmek adına kurumlararası iletişimde kalarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Buradaki temel amacımız tüketiciyi ve üreticiyi bir araya getirerek canlı bir ekonomi yaratmayı hedefliyoruz. Hepimizin arzusu herkesin memnun olduğu bir atmosferi yaratmaktır. Daima birlik ve beraberliğimizi korursak piyasa olarak da daima güçlü kalacağız” ifadeleriyle birlik ve beraberliğin önemine değindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.