Gaziantepliler Özel Hastanelere Borç Alıp Gitmek Zorunda! Çünkü Devlet Hastaneleri'nde 'SURİYELİ HASTA YOĞUNLUĞU VAR'

Gaziantepliler Özel Hastanelere Borç Alıp Gitmek Zorunda!   Çünkü Devlet Hastaneleri'nde  'SURİYELİ HASTA YOĞUNLUĞU VAR'
Türkiye ve Gaziantep'te Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 yılında hayata geçirilen ve hekim randevularının kolay alınmasının amaçlandığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve ALO 182 üzerinden son dönemlerde randevu alınamıyor. Sağlık problemleri ile boğuşan hastalar, Suriye ve diğer mültecilerden dolayı randevu alamadıkları için özel hastanelere mahkum oluyor. Gaziantepli vatandaşlar artık borç alarak özel hastaneye gidiyor...

Gaziantep’te Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren fakat bir türlü amacını yerine tam anlamıyla getiremeyen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve ALO 182 üzerinden hasta randevuları alınamıyor. Pandemi sürecinde başlayan randevu sıkıntısı geçen süreye rağmen bir türlü düzeltilmedi. Vatandaşlar, devlet eliyle özel hastanelere mahkum edildiklerini belirterek isyan ediyor.

SURİYELİ HASTA YOĞUNLUĞU VAR

Pandemi sürecinde yoğunluğuyla gündemden düşmeyen, şuanda hiçbir vakanın bulunmadığı Gaziantep’te kamu hastanelerinin randevu sıkıntısı çözülmedi. vatandaşlar atamalara rağmen yeterli hekim bulunamamasının yanı sıra özellikle bazı bölümlerde Suriyeli hasta yoğunluğunu işaret ediyor.

BORÇ ALIP HASTANEYE GİDİYORLAR

Kamu hastanelerinden randevu alamadığı için tedavi göremeyen vatandaşlar mecburen özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Özel hastanelerin muayene ücretlerini ödemekte güçlük çeken hastalar, artık borç alarak hastaneye gitmek zorunda kalıyor.

ÖZEL HASTANEDE DE KUYRUK VAR

Randevu sıkıntısından nasibi alan tüm hastalar özel hastaneleri tercih ettikleri için birçok özel ahstane de artık bu hasta yükünü kaldıramıyor. Hasta yoğunluğunun hat safhada olduğu özel hastanelerde hastalar saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.