Gaziantep'te Cezaevi'nde Açlık Grevi! İslahiye T Tipi Cezaevi'nde Neler Oluyor?

Gaziantep'te Cezaevi'nde Açlık Grevi!  İslahiye T Tipi Cezaevi'nde Neler Oluyor?
Gaziantep İslahiye T Tipi kapalı cezaevinde insan hakları ihlalleri olduğu iddiasına önerge...

Gaziantep İslahiye T Tipi kapalı cezaevinde insan hakları ihlalleri olduğu iddia edilirken. HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul  Adalet Bakanlığına  önerge verdi...

Gaziantep İslahiye T Tipi kapalı cezaevinde insan hakları ihlalleri olduğu kamuoyuna yansımıştır. Tutuklular, Mardin’den Antep İslahiye Kapalı Cezaevi’ne sevk edildikleri sırada cezaevi girişinde çıplak aramaya maruz kalmalarını avukatları aracılığıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) Antep Şubesi’ne illetmişler. Aynı zamanda tutuklular, cezaevinde günlük sayımlarda askeri düzen şeklinde sesli komut ile sayıma maruz kaldıklarını, telefon ve görüşme yerlerine geliş-gidiş sırasında askeri sıra şeklinde yürütülmeye zorlandıklarını belirtmekteler. Yine günlük sayım askeri düzende gerçekleştirilmediği takdirde gardiyanların fiziki ve sözlü şiddetine maruz kaldıklarını ifade etmekteler. Yaşanan bu kötü uygulamalardan kaynaklı 7 tutuklu maruz kaldıkları hak ihlallerine karşı 6 Nisan’da başlatmış oldukları süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 15 gündür devam ediyor.   Fakat süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde bulunan tutukluların yeteri kadar şeker, tuz, limon gibi zaruri ihtiyaçlarının karşılanmadığı söylenmektedir.

Bu bağlamda;

1-    İslahiye T Tipi Kapalı Cezaevinde mahpusların işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

2-    İslahiye T Tipi Kapalı Cezaevi’nde infaz memurlarının ve cezaevi yönetiminin mahpuslara yönelik işkence, kötü muamele ve insan hakkı ihlallerine ilişkin Bakanlığınız adım atacak mıdır?

3-    İslahiye T Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan ihlallerin ve keyfi uygulamaların önlenmesi amacıyla hangi tedbirleri alacaksınız?

4-    İslahiye T Tipi Kapalı Cezaevinde mahpuslara işkence ve kötü muamelede bulunan infaz memurları hakkında soruşturma açılacak mıdır?

5-    Süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde bulunan tutuklulara insani ve adil bir yaklaşım sergilenmemesinin nedeni nedir?

6-    İslahiye T Tipi Kapalı Cezaevinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde bulunan tutukluların şeker, tuz, limon gibi zaruri ihtiyaçları neden karşılanmıyor?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.