Gaziantepspor’da ilgili Avukat Çıtak’tan çarpıcı açıklamalar

Gaziantepspor’da ilgili Avukat Çıtak’tan çarpıcı açıklamalar
Gaziantepspor Tesislerinin İmara açılması kararına ilişkin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinin açtığı davada karar çıktı. Mahkeme Büyükşehir Meclisinde alınan Gaziantepspor Tesislerinin imara açılması ile ilgili kararı iptal etti. Mahkemeden gelen iptal kararının ardından gözler, geçtiğimiz hafta Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilen Gaziantepspor Tesisleri ile ilgili imar revizyon planına çevrildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi Nisan ayı 2.Birleşim Toplantısı gerçekleştirilmişti.  Toplantıda gündemin 36.maddesinde meclis kararı ile imara açılan sonrasında ise mahkeme kararıyla yürütmeyi durdurma kararı verilen Gaziantepspor tesislerinin yeniden imar düzenlemesine gidileceği gelen bilgiler arasında.

YENİ PLAN MECLİSTEN GEÇTİ

Mecliste yapılan görüşmelerde, yürütmeyi durdurma kararı verilen tesislerle ilgili imar planında revizyon yapılarak yeniden meclis gündemine getirildi. Söz konusu plan Meclis gündeminde ise CHP’li üyelerine ret oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edilmişti.

MAHKEMEDEN İPTAL KARARI GELDİ

Yeni plan meclis gündeminde kabul edilirken, Meclis Üyesi Beyhan Külekçi’nin açtığı davada, daha önce yürütmeyi durdurma kararının çıktığı imar planına mahkemeden iptal kararı geldi.

“TÜRK YARGISI TARAFINDAN KARAR İPTAL EDİLDİ”

Mahkeme kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Şehitkamil İyi Parti İlçe Divan Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Beyhan Külekçi’nin avukatı Emirhan Çıtak, “Hazineden belediyeye, Gaziantepspor Kulübünün sportif faaliyetlerde kullanması amacıyla özgülenerek devredilen ve Gaziantepspor Kulübünün sportif faaliyetlerde kullandığı, sporcular yetiştirdiği Celal Doğan Tesisleri arazisi hakkında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan imar planı değişikliği kararına karşı İdare Mahkemesinde açtığımız iptal davası bugün sonuçlandı. Dava dilekçemizde imar planının kanuna aykırılığına dair her iddiamız, mahkemece alınan bilirkişi raporuyla da doğrulanmış, Gaziantep halkına hiçbir faydası olmayacak bu değişikliğin kanuna ve hukuka aykırılıkları ortaya konmuştur.  Yapılan yargılama ile öncelikle kanunsuzluğu aşikar imar planı hakkında yürütmenin durdurulması kararı verilmiş devamında da haklı davamız kabul edilerek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan imar planı değişikliği kararı bağımsız ve tarafsız Türk Yargısı tarafından iptal edilmiştir. Gaziantepspor, Gaziantep halkının takımıdır. Gaziantep'in en büyük markasını bu hale getirenler, muhakkak bir gün Bağımsız ve Tarafsız Türk yargısı önünde hesap verecektir.  Parti ayrımı gözetmeden, Gaziantep halkı ve gençlerinin çıkarını gözeterek CHP meclis üyemiz sayın Beyhan Külekçi ile verdiğimiz bu hukuk mücadelesini ve başarımızı değerli Gaziantep Halkına armağan ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.