Gaziantep ve Çevre İllerde Hileli Gıda Skandalı! At Eti, Boya, Bitkisel Yağ...

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş listesini güncelledi. Gaziantep'ten bir firmanın da yer aldığı listede at ve eşek eti, yasaklı gıda boyası, bitkisel yağ ve çeşitli uygunsuzluklar tespit edildi.
Gaziantep ve Çevre İllerde Hileli Gıda Skandalı! At Eti, Boya, Bitkisel Yağ...

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşın sağlığıyla oynayan ve gıdada sahtecilik yapan firmaları tek tek ifşa etmeye devam ediyor. Yayımlanan son "Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesi, mutfağımıza giren ürünlerdeki tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Gaziantep başta olmak üzere Adana, Mersin, Ankara ve Bursa gibi pek çok ilde faaliyet gösteren işletmelerde tek tırnaklı (at/eşek) eti, yasaklı gıda boyaları, ürünlere karıştırılan bitkisel yağlar ve jelatin tespit edildi.

Gaziantep’te Peynir ve Süt Ürünlerine Hile Karıştı!

Bakanlığın son denetimlerinde Gaziantep de nasibini aldı. Şehrin lokomotif sektörlerinden olan gıdada bazı üreticilerin ürünlerinde hile saptandı.

Edinilen bilgilere göre; Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde faaliyet gösteren Fatih Bey markalı beyaz peynirde mevzuata aykırı şekilde bitkisel yağ tespit edildi. Ayrıca bölge genelinde yapılan denetimlerde Cengiz Temel Süt ürünlerinde ise yağ ve protein oranlarının standartların çok altında kaldığı belirlendi.

Gazianteplilerin severek tükettiği yöresel lezzetlerin üretildiği bölge illerinde de durum farksızdı. Mersin Erdemli'deki bir işletmede eti tantuni ve etli beyranda at/eşek eti saptanması tüketicileri adeta şoke etti.

Listede Yok Yok: At Etinden Yasaklı Boyaya Kadar...

Bakanlık tarafından açıklanan liste, gıdadaki pes dedirten oyunları bir kez daha kanıtladı. Ülke genelinde öne çıkan bazı şok uygunsuzluklar ise şöyle sıralandı:

  • At ve Eşek Eti Skandalı: Adana Yüreğir ve Mersin’deki bazı kasap, dönerci ve tantunicilerde dondurulmuş etlerde ve kavurmalarda tek tırnaklı hayvan eti bulundu.

  • Yasaklı Boya ve İlaç Etken Maddesi: Ankara Yenimahalle'de satılan sumakta yasaklı gıda boyası saptanırken, Adana’da bir takviye edici gıdada ise sağlığı tehdit eden ilaç etken maddesi çıktı.

  • Börekte Kanatlı Eti, Yoğurtta Jelatin: Bursa’da ünlü börekçilerin harcında kanatlı eti, yoğurtta kıvam artırıcı jelatin ve peynirlerde düşük yağ ile eritme tuzları belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.