Gaziantep’te AVM Krizi!
Gaziantep’te üç ay önce “yenileme çalışması” gerekçesiyle kapatılan alışveriş merkezinin yeniden açılması beklenirken, süreç beklenenin aksine sonuçlandı. Kent merkezine yakın konumda bulunan ve eski adı Emek Mahallesi olarak bilinen bölgede hizmet veren AVM’nin faaliyetlerine tamamen son verdiği öğrenildi.
Pancarlı Mahallesi sınırlarında bulunan alışveriş merkezi için daha önce restorasyon yapılacağı ve modern bir konseptle yeniden hizmete açılacağı belirtilmişti. Ancak aradan geçen üç aylık sürede herhangi bir yenileme çalışmasının başlamadığı görüldü.
Mahalle Esnafı ve Vatandaş Beklemede
Bölge sakinleri, uzun yıllardır hizmet veren AVM’nin kapanmasının ciddi bir boşluk oluşturduğunu ifade ediyor. Özellikle çevredeki küçük esnafın müşteri sirkülasyonunun azaldığı belirtilirken, mahalle halkı yeni bir yatırım beklentisi içinde.
Edinilen bilgilere göre mülk sahibinin söz konusu alanı yeniden açmak yerine başka bir AVM işletmesine kiralama seçeneğini değerlendirdiği konuşuluyor. Resmi bir açıklama yapılmazken, alışveriş merkezinin mevcut haliyle tamamen kapandığı ifade ediliyor.
Gaziantep’te son yıllarda artan ticari rekabet ve değişen alışveriş alışkanlıklarının da bu süreçte etkili olduğu değerlendiriliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.