Gaziantep’te Marketlere Şok Baskın! Migros Dahil Şubeler Mühürlendi
Migros Şubesi Dahil 3 Market Kapatıldı
Gaziantep’te halk sağlığını tehdit eden uygulamalara karşı yürütülen denetimler sonuç verdi. Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontrollerde, son kullanma tarihi geçmiş ürün sattığı tespit edilen bir Migros şubesi ile iki yerel market hakkında ağır yaptırım uygulandı. Söz konusu işletmeler 3 gün süreyle mühürlenerek kapatıldı.
Raflardan Toplandı, Ürünlere El Konuldu
Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri ile Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasında, market raflarında yapılan kontrollerde çok sayıda tarihi geçmiş ürüne rastlandı. Tespit edilen ürünlere el konularak imha edilirken, işletmeler hakkında yasal işlem başlatıldı. Yetkililer, vatandaşların sağlığını riske atan hiçbir uygulamaya göz yumulmayacağını vurguladı.
Başkan Tahmazoğlu: “Bu Konuda Taviz Yok”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada çarpıcı veriler paylaştı. Tahmazoğlu, son kullanma tarihi geçmiş ürün satışında yüzde 97 oranında düşüş sağlandığını belirterek denetimlerin kararlılıkla süreceğini ifade etti.
Başkan Tahmazoğlu, “2024 yılında 31 bin 500 iş yerini denetledik. 2025’te ise henüz yıl tamamlanmadan 33 bin iş yerini denetledik. Geçtiğimiz yıl 196 binden fazla tarihi geçmiş ürünü market raflarında yakalayarak imha ettik” dedi.
Kademeli Ceza Sistemi Devrede
Yeni uygulamaya dikkat çeken Tahmazoğlu, “Yılbaşında aldığımız kararla; son kullanma tarihi geçmiş ürün satan işletmelere ilk tespitte 3 gün, ikinci tespitte 7 gün, üçüncü tespitte ise tamamen kapatma cezası uygulanıyor. Bu yıl uygulamaya başladık ve ciddi sonuç aldık” ifadelerini kullandı.
Migros Detayı: Dava Açıldı, Kapatma Devam Etti
Başkan Tahmazoğlu, Migros’un belediyeyi mahkemeye verdiğini ancak mahkemenin belediyeyi haklı bulduğunu da açıkladı. İlk derece mahkemenin, belediyenin halk sağlığını koruma adına marketleri denetleme ve kapatma yetkisi olduğuna hükmettiğini belirten Tahmazoğlu, sürecin şu an üst mahkemede devam ettiğini söyledi.
Tahmazoğlu, “Mahkeme kararına rağmen bozuk ürün satışının devam ettiğini görüyoruz. Buna asla izin vermeyeceğiz. Aynı ihlal tekrar ederse cezalar daha da ağırlaşacak” diyerek kararlılık mesajı verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.